Възроденият италиански производител на каросерии Garavini представи своя открита версия на електрическата четириколка FIAT Topolino, но иска много висока цена за уникалния кабриолет. Студиото Carrozzeria Garavini е основано през 1908 г. в Торино от предприемача Еузебио Гаравини и работи до края на 50-те години, давайки на света около 25 оригинални модела, направени на базата на заводски модели на Alfa Romeo, FIAT и Lancia.

Наскоро ателието беше възродено и се намира на същото място в Торино, но сега се нарича Garavini Torino. Профилът на дейност остава същият - ексклузивни модели на базата на заводски автомобили, като първият нов продукт след възраждането е Topolino Garavini. Оригиналният нов FIAT Topolino дебютира миналата година като електрическа четириколка и клонинг на Citroen Ami и Opel Rocks.

Снимка: Garavini Torino

FIAT Topolino се различава от своите роднини в корпорацията Stellantis с по-красива, изпъкнала каросерия в ретро стил и по-луксозен интериор, но цената остава достъпна, тъй като в Италия FIAT Topolino струва от 7500 евро. Ателието Garavini Torino иска за своята версия на Topolino от 45 000 евро. За тези пари можете да получите пълноценен електрически автомобил, но Garavini обяснява стойността на своя Topolino с изящния дизайн, ръчна изработка и ограничено издание - ще има само 10 копия в първата серия и може да няма други партиди.

Снимка: Garavini Torino

Дизайнерите на Garavini са взели само рамката и технологията на каросерията от оригиналния Topolino, а интериорът и всички външни панели са нови. Образът и цветовата схема на Topolino Garavini са вдъхновени от италианския остров Капри и спокойния начин на живот в морския курорт в стил Dolce Vita (Сладък живот). Електрическата кола няма врати, а багажникът е отвор в задната част, облицован с дърво, сякаш е палубата на яхта.

Снимка: Garavini Torino

Новите седалки с подвижни облегалки за глава приличат на плажни столове, а платненият покрив наподобява плажен чадър. Единственият електрически мотор на Topolino Garavini е монтиран на предната ос и произвежда скромните 8,2 к.с., напълно заредената батерия с капацитет 5,5 кВтч е достатъчна за максимум 75 км, а максималната скорост е ограничена до 45 км/ч.

Снимка: Garavini Torino