По случай 15 септември - първия учебен ден, служители на "София Франс Ауто" - официален представител на марките Peugeot, Opel, Citroen и DS Automobiles за България, застанаха на пешеходните пътеки в близост до училищата в столичния район "Искър", за да регулират движението и да осигурят по-безопасна обстановка за учениците и техните семейства.

Участието им в организираната от компанията инициатива през първия учебен ден "Деца на пътя! Път на децата!" имаше за цел да напомни на водачите на превозни средства да бъдат отговорни и внимателни на пътя и да дават предимство на пресичащите на указаните за това места.

Снимка: СФА

Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", Осмо районно управление на СДВР и Столична община съдействаха активно за провеждането на инициативата и избраха училищата, където да застанат над 20-те служители на "София Франс Ауто".

Това бяха 4-то ОУ Проф. "Джон Атанасов", 65 ОУ "Св.св. Кирил и Методий", 89 ОУ "Д-р Христо Стамболски", 150 ОУ "Цар Симеон Първи", 163 ОУ "Черноризец Храбър", 68 СУ "Акад. Никола Обрешков", 69 СУ "Димитър Маринов" и 108 СУ "Никола Беловеждов".

Снимка: СФА

За участниците беше организиран и предварителен инструктаж, като на място всички носеха светлоотразителни жилетки и палки "Стоп", за да бъдат забелязани отдалеч и да могат ефективно да изпълнят своята мисия, да помагат при пресичането на децата и възрастните, съблюдавайки за спазването на правилата за безопасност на пътя, и да сигнализират на водачите да спират пред пешеходните пътеки.

По този начин доброволците дадоха своя принос за създаването на по-безопасна обстановка за празника на подрастващите и за повече детски усмивки през този ден. "Като един от най-големите автомобилни вносители в страната вярваме, че безопасността трябва да бъде на първо място при всяко пътуване", коментира Надя Божкова, изпълнителен директор "Търговска дейност" и член на борда на директорите на "София Франс Ауто".

Снимка: СФА

"С кампанията си "Деца на пътя! Път на децата!" искаме да изразим ангажираността си за създаването на по-сигурна пътна среда, като напомним на участниците в движението, че трябва да бъдат отговорни и да спазват правилата - независимо дали са водачи или пешеходци. Безопасността ни на пътя, особено тази на най-уязвимата група - децата, трябва да бъде личен ангажимент на всеки член на обществото ни не само през първия учебен ден, но и през цялата година", апелира Надя Божкова.

Снимка: СФА