Първите серийни пикапи Grenadier Quartermaster с двойна кабина започнаха да излизат от производствената линия на INEOS Automotive в Хамбах, Франция. Доставките за клиентите в Европа трябва да започнат през декември 2023 г., като скоро след това ще последват доставки до Азия, Африка и Близкия изток. Продажбите на Quartermaster в Северна Америка са планирани да започнат в началото на 2024 г.

Вижте как изглежда най-проходимият пикап в света  >>  >>  >>

Новият 5-местен пикап Quartermaster е кръстен на старшия военен офицер, отговорен за доставката и разпределението на провизиите. Пикапът с двойна кабина е разработен в тандем с Grenadier Station Wagon и е построен на същата производствена линия в Хамбах, Франция.

Снимка: Ineos

Новият Quartermaster беше представен на Фестивала на скоростта в Гудууд през юли и е проектиран да предоставя същата безкомпромисна проходимост и надеждност като Station Wagon, но с по-голяма гъвкавост при носене на товари.

Новият пикап Quartermaster споделя шасито на Station Wagon с цялостна конструкция със стълбовидна рама, тежкотоварни оси с твърда греда, двустепенна раздатъчна кутия и до три заключващи се диференциала. За задвижването се предлага избор от 3,0-литрови редови 6-цилиндрови бензинови или дизелови двигатели с турбокомпресор на BMW, задвижващи четирите колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия от ZF.

Снимка: Ineos

Новият Quartermaster е най-големият модел в гамата Grenadier с удължено междуосие от 3227 мм, което е с 305 мм по-дълго от Station Wagon. Това удължено шаси създава голямо и много гъвкаво товарно отделение, с полезен товар до 760 кг и възможност за пренасяне на стандартен европалет с размери 1200 мм на 800 мм.

Още един нов модел с шаси с кабина, използващ същата рама като пикапа Quartermaster, ще влезе в производство през 2024 г. и ще бъде специално насочен към специалисти по преобразуване и производители на търговски каросерии.

Снимка: Ineos

INEOS Automotive придоби производственото съоръжение в Хамбах от Mercedes-Benz през януари 2021 г. и поддръжката за производството на линията Grenadier включваше нов полуавтоматизиран цех за боядисване, нов напълно автоматизиран цех за каросерия и нов център за качество.