Илон Мъск направи доста интересна прогноза на годишната среща на акционерите на Tesla. Милиардерът заяви, че очаква Tesla Cybertruck да продава между 250 000 и 500 000 бройки годишно.

Вижте как изглежда Tesla Cybertruck >> >> >>

Към днешна дата американският лидер по продажби на пикапи е Ford. За миналата година компанията реализира малко над 653 000 бройки от своята F-серия, включително 15 617 от електрическия пикап F-150 Lightning.

"Ще произвеждаме толкова, колкото хората искат и могат да си позволят. Ще бъде трудно да направим цената достъпна, защото това е нова кола, нов метод на производство", допълни Мъск.

Частта за високите производствени разходи вероятно ще разтревожи много от хората, отделили 1000 долара, за да резервират място в списъците на Tesla. Часове след дебюта на концепцията през 2019 година над 200 000 души платиха резервации, за да бъдат едни от първите с новия модел на Tesla.

Очаква се крайната цена на базовата версия да е над 50 000 долара. Това е с 10 000 повече от първоначално обявената сума.

"Cybertruck е колата, която ще карам всеки ден. Мисля, че продуктът е по-добър от очакванията", отбелязва Мъск.

Пикапът на Tesla ще бъде не само луксозен и технологичен, но и доста практичен. Той ще може да носи 1587 килограма допълнителен товар. Автомобилът ще може да тегли ремаркета или други коли с тегло до 4,5 тона.

Максималната скорост ще е около 200 км/ч, а пикапът на Tesla ще може да изминава 480 километра с едно зареждане.

Окачването ще е въздушно и ще може допълнително да повдига щедрия пътен просвет. Очаква се Tesla Cybertruck да има и по мощна версия, която да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди.

Очаква се производството на Tesla Cybertruck да стартира във втората половина на тази година.