Южнокорейската компания Hyundai Motor произведе 100 милиона автомобила в световен мащаб. Това постижение стана факт само 57 години след основаването на компанията, което я нарежда сред най-бързо развиващите се в автомобилната индустрия. Връчването на юбилейния автомобил се състоя на специална церемония в завода на Hyundai Motor в Улсан, Южна Корея.

В знак на благодарност за непоколебимата подкрепа и доверието на своите клиенти, компанията предаде 100-милионния си автомобил IONIQ 5 директно на своя клиент. Автомобилът слезе от поточната линия за финална проверка в транспортния център на завода в Улсан по време на специална церемония. Събитието включваше и празнична изложба, посветена на "100 милиона и 1", която символизира ангажимента на Hyundai Motor да продължи напред, основавайки се на предишните си постижения.

Снимка: Hyundai

"Достигането на глобално кумулативно производство от 100 милиона автомобила е значим етап, който стана възможен благодарение на нашите клиенти по целия свят, които избраха и подкрепиха Hyundai Motor от самото начало", заяви Джехун Чанг, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor. "Приемането на смели предизвикателства и постоянният стремеж към иновации ни позволиха да постигнем бърз растеж и ще ни дадат възможност да направим още една крачка напред към още 100 милиона единици, като фактор, променящ правилата за мобилност", допълни Джехун Чанг.

Заводът в Улсан, който започва да функционира през 1968 г., има важно историческо значение като родното място на развитието на корейската автомобилна индустрия. През 1975 г. в завода е произведен първият масов модел на Южна Корея - Hyundai Pony. В момента заводът в Улсан е централен център за електрификация, като компанията изгражда специален завод за електрически автомобили на мястото.

"Всеки служител на Hyundai Motor е допринесъл за тези 100 милиона с усърдната си работа и отдаденост", каза Донг Сеок Лий, президент и ръководител на местното производство в Hyundai Motor. "Този благоприятен повод е само първата стъпка към бъдещата ера на електрификация, която Hyundai Motor ще води", допълни Сеок Лий.

Това историческо постижение следва непрекъснатия растеж на Hyundai Motor, който започна с лансирането на премиум марката Genesis и високопроизводителната марка Hyundai N, до представянето на електрически автомобили като IONIQ 5, изградени на специалната електрическа глобална модулна платформа E-GMP. Глобалният отпечатък на компанията се разшири с откритията на нови заводи в Турция, Индия, САЩ и Чешката република, което допринесе за рекордни постижения, включително надхвърлянето на 50 милиона произведени автомобила през 2013 г.

Снимка: Hyundai

Миналата година Hyundai Motor надгради тази инерция, създавайки глобален център за иновации в Сингапур - нова концепция за интелигентен център за градска мобилност. Разработените там иновативни производствени платформи и съвременни технологии, включително изкуствен интелект, роботи и интелигентни фабрики, ще бъдат внедрени в бъдещите производствени обекти.

Първият специализиран завод за масово производство на електрически превозни средства на Hyundai Motor Group в САЩ ще увеличи максимално ефективността на процесите. Компанията продължава да прави нововъведения и да се разширява, надграждайки своя успех и ангажимент за високи постижения.