Hyundai Elantra N дебютира през 2021 г. и бързо се превърна в любим спортен седан сред ентусиастите на шофирането, засилвайки привлекателността на марката Hyundai N на пазара в САЩ. Обновеният спортен седан добавя иновативни технологии, извлечени от състезанията в моторните спортове, за да осигури по-фини настройки и по-добро представяне с повече стабилност и комфорт.

Вижте как изглежда спортния седан Hyundai Elantra N  >>  >>  >> 

Новата Elantra N може да се похвали с модернизирани технологични възможности, прехвърлени от състезанията в моторните спортове, за да предложи по-отчетливо управление, повишена безопасност и подобрен комфорт, за да достави емоционално изживяване при шофиране.

Снимка: Hyundai

Обновените характеристики при Elantra N включват преработена предна броня и решетка, модифицирани LED фарове с двоен проектор, преработени 19-инчови ковани лети джанти с летни гуми Michelin Pilot Sport 4S и нова облицовка и дифузьор на задната броня. Предната част на Elantra N се отличава с нова черна броня.

Когато се комбинира с по-смелия дизайн на бронята и фаровете, свежият външен вид осигурява динамично и агресивно лице, което въплъщава спортния дух на марката Hyundai N. Специфичната червена облицовка украсява предната и задната броня, включително лайстните на страничните прагове, завършвайки отличителния външен вид със спортно излъчване. Новата идентичност на марката Hyundai N с черна емблема подчертава спортния имидж на този модел.

Снимка: Hyundai

Подобренията от моторните спортове повишават комфорта и безопасността, като същевременно подобряват производителността. Благодарение на модернизацията, двигателят е с намалени вибрации и по-пъргави реакции, по-прецизно кормилно управление заедно с ново задно окачване за по-комфортно возене и в същото време за повече стабилност.

Електронно контролираното окачване включва актуализиран софтуер, оптимизиран за промените в хардуера. Новата кормилна система осигурява по-добра обратна връзка и по-директно усещане при управление. Системата за кормилно управление разполага с актуализиран софтуер, който е оптимизиран за новото шаси.

Снимка: Hyundai

Новите стандартни ковани алуминиеви джанти намаляват общото тегло без пружини с впечатляващите 15 кг в сравнение с предишния дизайн на колелата за подобрена реакция на управление и комфорт при возене. Налягането на предните и задните гуми също е увеличено, за да се компенсират по-високите натоварвания на предната ос, като същевременно се поддържа баланс на возията и управлението.

Новата Elantra N получава подобрено охлаждане без компромис с аеродинамичната ефективност. За максимално охлаждане, специален въздушен предпазител с формата на канал насочва въздушния поток по-ефективно към радиатора, подобрявайки аеродинамиката, ефективността и способността за охлаждане при екстремни условия.

Снимка: Hyundai

Новият въздухозаборник в предната броня, заимстван от моторните спортове, подобрява ефективността при спиране, като насочва въздуха директно над спирачната система, за да подобри разсейването на топлината. Спирането е допълнително подобрено с електронен контрол на стабилността ESC и добавяне на термична защита на предните спирачки за повишена издръжливост.

Под предния капак на обновения Hyundai Elantra N е поставен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател 2.0T с директно впръскване, който е разработен специално за N-моделите на Hyundai и доставя приблизително 276 к.с. и 392 Нм въртящ момент към предните колела. Той е съчетан с 6-степенна механична или с 8-степенна трансмисия с двоен съединител. Обновеният Hyundai Elantra N ще пристигне при дилърите на марката в САЩ през януари 2024 г.