Ford засилва привлекателността на своя популярен 7-местен многофункционален автомобил Tourneo Connect чрез представяне на усъвършенствано, първо в сегмента plug-in хибридно задвижване. Новият Tourneo Connect Plug-In Hybrid (PHEV) ще изведе гъвкавостта и многофункционалността на модела на следващото ниво.

Автомобилът ще позволи на клиентите да електрифицират изживяването си при шофиране, като изминават до 110 км, използвайки чисто електрическа мощност и с нулеви локални емисии от ауспуха в нарастващия брой зони с ниски емисии в Европа.

Вижте в детайли новия Ford Tourneo Connect Plug-In Hybrid  >>  >>  >>

Новият Ford Tourneo Connect Plug-In Hybrid също така завършва електрификацията на вълнуващото ново поколение Tourneo от семейството на Ford в Европа, което също ще включва компактния 5-местен E-Tourneo Courier, 8-местния E‑Tourneo Custom и 9-местния ван Tourneo Custom Plug-In Hybrid.

Снимка: Ford

"Ford Tourneo Connect е свързан с възможности и гъвкавост, а новата хибридна опция PHEV добавя повече и от двете. Независимо дали вземате децата от училище, отивате на приключения или дори го използвате като работно превозно средство, щедрият електрически пробег на Tourneo Connect PHEV означава, че той може да електрифицира много от пътуванията в натоварения начин на живот на нашите клиенти", каза Рич Хюз, бранд мениджър на Tourneo във Ford за Европа.

Поръчките на Tourneo Connect PHEV стартират по-късно през лятото на 2024 г., като първоначалните доставки се очакват през последното тримесечие на годината.

Усъвършенствана PHEV технология

Иновативното ново задвижване в Tourneo Connect PHEV интегрира 1,5-литров бензинов турбодвигател EcoBoost, високоволтова батерия и електрически мотор, за да осигури комбинирана мощност от 150 к.с. и 350 Нм въртящ момент чрез 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Снимка: Ford

Батерията може да се зарежда бързо до 50 кВт с помощта на обществени зарядни устройства с постоянен ток при дълги пътувания или да се презарежда напълно у дома с помощта на AC зареждане до 11 кВт. Лесните за разбиране режими на шофиране улесняват шофьорите да оптимизират как се използва енергията на батерията. Режимът EV Now е предназначен за шофиране само с електрическия мотор.

Режимът EV Auto балансира електрическата и бензиновата мощност, за да отговаря най-добре на условията на шофиране. При режима EV Later водачът шофира само с бензиновия двигател, спестявайки цялата енергия на батерията за използване по-късно, при EV Reserve запазва дефинирано ниво на енергия на батерията за използване по-късно.

Снимка: Ford

Клиентите могат да избират между 5-местния Tourneo Connect PHEV или по-дългия 7-местен Grand Tourneo Connect PHEV с трети ред седалки като стандартно оборудване. Просторната и многофункционална кабина остава незасегната от новото задвижване PHEV, като с премахнати задни редове седалки, клиентите се възползват от до 3,1 куб.м багажно пространство в Grand Tourneo Connect PHEV и до 2,6 куб.м в Tourneo Connect PHEV.

Интелигентната технология на Tourneo Connect PHEV се простира отвъд новото си задвижване. Просторната кабина разполага с дигитален кокпит с два 10-инчови дисплея и свързаност чрез информационно-развлекателната система SYNC, съвместима безжично с Android Auto и Apple Carplay.

Снимка: Ford

Новият електрифициран модел също така разполага с усъвършенстваните системи за подпомагане на водача като бензиновите и дизеловите модели Tourneo Connect, които вече получиха максимална оценка от 5 звезди от независимата организация за безопасност Euro NCAP. Пакетът от технологии включва интелигентен адаптивен круиз контрол с функция спри и тръгни, система за поддържане на пътната лента и предупреждение за излизане от паркомясто.

Клиентите могат бързо да извлекат най-доброто от своя автомобил с помощта на интуитивното приложение FordPass, което може да покаже оставащия електрически пробег, нивата на зареждане на батерията и времето до пълно зареждане на батерията.

Снимка: Ford

За по-голямо удобство приложението позволява предупреждения за поддръжка, дистанционно заключване и отключване на врати и показва последното известно време и местоположение на паркиране, за да помогне за избягване на глоби.

Ford предлага Tourneo Connect PHEV в познатата си серия от три нива на оборудване. Базовото Trend вече включва богата стандартна спецификация с дигитален кокпит и 16-инчови лети джанти. Второто ниво Titanium добавя хромирани акценти, релси на покрива, тонирани стъкла и повече помощни системи за водача, а третото Active се отличава със стил на SUV, панорамен покрив и 17-инчови алуминиеви джанти.