Базирани на последния фейслифт на Challenger, "гневният" Challenger SRT Hellcat и "по-спокойният" му събрат Challenger SRT са оборудвани с нов алуминиев капак, рестилизирани фарове, преден спойлер и стопове с LED светлини.

Вижте снимки >>

Challenger SRT Hellcat разполага и с по-големи спойлери отпред и отзад и ексклузивен въздухосъбирателен отвор, който захранва въздух директно в кутията на двигателя.

И двете спортни разновидности са окомплектовани с 20-цолови ковани алуминиеви джанти, като тези  на Challenger SRT Hellcat са олекотени и с черно матово покритие. Последният е оборудван и с най-големия спирачен пакет предлаган някога в историята на спортната серия SRT.

Вижте видео >>

Интерирорът е стандартния за модела, идващ с кожени отопляеми и вентилирани предни седалки и волан с плоско дъно. Добавено е лого на таблото и нов информационен дисплей.

Купувачите на върховия SRT Hellcat ще бъдат възнаградени с компресорен 6.2-литров HEMI V8 двигател, произвеждащ 600 "коня" чиста сила. Задвижван от обновен 6.4-литров HEMI V8 двигател, Challenger SRT разполага с 485 к.с.

И двете разновидности могат да бъдат поръчани с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия. Challenger SRT Hellcat идва с два различни ключодържатели - черен и червен. Червеният отключва пълния потенциал на колата, докато черният ограничава водача, като намалява мощността на двигателя.