На тазгодишното автомобилно изложение в Париж, Citroen демонстрира своето пълно обновяване, представяйки изцяло нова и хомогенна моделна гама, включваща новата корпоративна идентичност на марката. Наред с новия Citroen C3, който в момента отбелязва своята премиера на европейските пазари, Citroen представя и четири специално насочени към посетителите на изложението световни премиери, сред които мощен и изпълнен с характер концептуален модел, както и няколко изненади, които дизайнерите на марката са подготвили във връзка с малкия Ami.

Citroen Ami

Снимка: Citroen

Щандът на Citroen се разгръща под формата на приветливо и цветно жизнено пространство, което да даде на посетителите възможност да направят много нови открития и да се потопят изцяло в атмосферата, традициите и духа на марката Citroen - популярна, енергична и динамична. През цялата седмица до 20 октомври щандът на Citroen ще бъде оживен от студиото, създадено в партньорство с Youtube, което ще предава на живо от щанда срещи и репортажи за новостите на марката на изложението. На своя щанд във френската столица Citroen демонстрира динамиката на марката, която е на път да обнови почти всички свои модели в рамките на малко повече от година.

Снимка: AP/БТА

Марката Citroen се възползва от чудесната възможност да разкрие пред посетителите на изложението ярката картина на своята гама за новата 2025 година. В продължение на над 100 години Citroen е популярен автомобилен производител, който предлага семпло и практично автомобилно изживяване със своите смело проектирани и комфортни коли, които дават конкретни отговори на предизвикателствата, пред които се изправя обществото. На своя щанд на изложението, Citroen представя напълно електрифицирана моделна гама, предлагаща актуални решения.

Citroen C4

Снимка: Citroen

На най-големия автомобилен форум в Париж Citroen представя не един, а два нови модела. На щанда на марката правят своята премиера обновените модели C4 и C4 X със своята нова осанка и хармоничен дизайн, който отразява новата идентичност на марката. Новият Citroen C4 е по-стилен и изискан, докато Citroen C4 X представя модерния просторен седан в елегантната форма на фастбек.

По този начин Citroen разгръща своята гама с два основни играча на съответните пазари, надграждайки успешната основа на C4, който се нарежда на второ място сред седаните от С-сегмента на европейските пазари във всички версии на задвижването. В ролята си на пионер сред електромобилите в този пазарен сектор, той все още е един от петте водещи по продажби електрически седани в С-сегмента. От своя страна Citroen C4 X демонстрира успешен старт на пазарите в Близкия изток и по-специално в Турция, разкривайки голям бъдещ потенциал за разширяване на присъствието си и в Европа.

Citroen C4 X

Снимка: Citroen

Най-вълнуващата премиера на щанда на Citroen е експресивната студия, носеща името C5 Aircross Concept, с която марката представя своята визия за бъдещите си модели. С искрящите си цветове и в пълно съответствие с новия стилистичен език на Citroen, концептуалният модел излъчва самоувереност и силно присъствие. Няма съмнение, че тази илюстрация на бъдещите модели на марката в основните пазарни сегменти ще бъде сред основните атракции за посетителите на изложението.

Citroen C5 Aircross Concept

Снимка: Citroen

През 2024 година Citroen Ami отбелязва своя четвърти рожден ден и се радва на над 65 000 клиенти на общо 17-те пазара, на които се предлага. Малкият електрически модел е истински пионер в предлагането на достъпно, лесно и удобно решение за градска електрическа мобилност, което промени ежедневието на много домакинства и пътния пейзаж като цяло със своя уникален характер и възможности за по-голяма свобода и автономност. Сега Citroen Ami е представен на щанда на марката под формата на няколко емблематични модела, както и на ярки изненади със световна премиера, разработени от дизайнерите на Citroen.

Citroen Ami

Снимка: Citroen

През миналата година Citroen разтърси пазарния B-сегмент с представянето на два революционни нови модела, които присъстват и на щанда на изложението в Париж. Новият Citroen C3 за първи път се представя на голямо автомобилно изложение, въпреки че още с премиерата си по-рано през тази година промени облика на своя пазарен сегмент и доказа качествата си с огромни търговски успехи. Първите доставки на клиенти вече са в ход и собствениците на новия Citroen С3 имат възможност да се възползват от предимствата на този достъпен модел с гама от бензинови двигатели и електрическо задвижване, модерен стил и комфорт, гъвкава функционалност и богато оборудване.

Citroen C3

Снимка: Citroen

Това е и първата публична изява на новия Citroen C3 Aircross, който отбеляза световната си премиера през месец юни и скоро ще бъде на разположение на клиентите в търговските центрове на марката. Новият Citroen C3 Aircross е най-достъпният компактен SUV на пазара, отличаващ се със силен характер, свобода на избор на система за задвижване, изобилие от пространство и комфорт в 5- или 7-местен интериор.

Citroen C3 Aircross

Снимка: Citroen