Концептуалният модел ще бъде на изложение на Автомобилния салон във Франкфурт през 2013.
Между 12 и 14 юли 2013, уникалният концептуален модел Citroën DS3 Cabrio Racing ще бъде показан в Съсекс, по време на Фестивала на скоростта в Goodwood, емблематичната британска среща на моторните спортове.
Новият концептуален модел съчетава най-доброто от Citroën DS3 Racing с изтънчеността на DS3 Cabrio.
Вижте снимки
Citroën DS3 Cabrio е автомобил за изключителни скоростни и емоционални преживявания, както беше демонстрирано от самия Себастиан Льоб в Col du Corbier, във френските Алпи преди няколко седмици.
Citroën DS3 Cabrio Racing прави невероятно впечатление със спортния си вид и възможностите за персонализация. Цветът е Moondark mat и е комбиниран с 19“ джанти и черен хром в лайсните на дръжките и огледалата.
Опитът на Citroën Racing също заема централно място в разработката на автомобила със специалната ходова част, спирачките и карбоновите елементи. Автомобилът освен това поддържа характеристиките на Racing версия с двигател 1,6 литра, който развива 202 к.с.
На борда, Citroën DS3 Cabrio Racing съчетава показатели и елегантност, със седалките, които възпроизвеждат типичната за линията DS „верижка на часовник“  с три вида материал (кожа Напа, специална кожа DS и Алкантара), и специални  DS елементи – шевове в цвят  Carmin, които се появяват за пръв път на седалките, бордното табло и скоростния лост.