Италианската компания Alfa Romeo пусна първата глобална специална серия в гамата на марката, наречена Tributo Italiano (Почит към италианския). Ексклузивното издание се предлага за трите модела на Alfa Romeo - Giulia, Stelvio и Tonale, като отдава почит на произхода на марката и олицетворява италианския талант и спортния дух на Alfa Romeo.

Вижте моделите Giulia, Stelvio и Tonale от специалната серия Tributo Italiano  >>  >>  >>

Основните характеристики на стилистичния дизайн на трите модела от серията Tributo Italiano включват двуцветно купе с черен покрив, спойлери и прагове в цвета на купето, италианското знаме на капаците на огледалата и интериорни детайли, като новото отличително лого на специалната серия Tributo Italiano, избродирано на предните облегалки за глава и украсено с италианския флаг.

Alfa Romeo Tonale Tributo Italiano

Снимка: Alfa Romeo

Новите модели Alfa Romeo Giulia, Stelvio и Tonale от серията Tributo Italiano са позиционирани на върха на всяка една от гамите и се предлагат изключително в трите цвята на италианското знаме - червено, зелено Montreal и бяло в комбинация с черен покрив, който може да се отваря и като люк при Alfa Romeo Tonale.

Акцентите като предната решетка с V-образен елемент в черно при Giulia и Stelvio, и в матово тъмносив цвят при Tonale, както и 21-инчовите алуминиеви джанти при Stelvio, 19-инчовите при Giulia и 20-инчовите при Tonale, и спортните червени спирачни апарати Brembo допринасят за уникалния външен вид на специалната серия.

Alfa Romeo Giulia Tributo Italiano

Снимка: Alfa Romeo

Освен това към характерния спортен дух на марката, в цялата гама на марката, всички защитни елементи на предната и задната броня, калниците и страничните прагове също са в цвета на купето. Спортната визия на Alfa Romeo Tonale се отличава със странични и предни акценти в матово сив цвят, адаптивни изцяло LED матрични фарове и хромирани двойни ауспухови тръби на версията Q4 Plug-In Hybrid.

Специалната серия Tributo Italiano се характеризира и със спортни детайли в интериора на трите модела Giulia, Stelvio и Tonale. Новите черни кожени спортни седалки се отличават с перфорации с червени нюанси, а предните облегалки за глава са избродирани с отличителното ново лого на специалната серия.

Alfa Romeo Stelvio Tributo Italiano

Снимка: Alfa Romeo

Новите функции включват червени шевове на арматурното табло, седалките и панелите на вратите. Освен това Tonale Tributo Italiano идва с нов панел на таблото с карбонов дизайн, с логото на Alfa Romeo, амбиентно осветление и алуминиева подложка на вратите.

Комфортът в салона на моделите от серията Tributo Italiano се осигурява и от двузонов автоматичен климатик, отопляем волан с алуминиеви лостчета, вградени в кормилната колона, за превключване на предавките и приятно амбиентно осветление. 

Alfa Romeo Stelvio Tributo Italiano

Снимка: Alfa Romeo

На разположение на водача и пътниците са усъвършенствана информационно-развлекателна система, вентилирани и отопляеми предни седалки и първокласна аудиосистема, която включва 14 високоговорителя Harman Kardon, включително и субуфер. При кросоувърите Stelvio и Tonale се предлага като стандартно оборудване безключов достъп до багажника.

За задвижването на Alfa Romeo Giulia и Stelvio от специалната серия Tributo Italiano се предлагат 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 280 к.с. или с 2,2-литров 4-цилиндров турбодизелов агрегат с мощност 210 к.с., като и двата са съчетани с 8-степенна автоматична трансмисия и задвижване на всички колела Q4.

Alfa Romeo Stelvio Tributo Italiano

Снимка: Alfa Romeo

Турбодизеловият мотор също се предлага като алтернатива със 160 к.с. и само със задно задвижване. Клиентите могат да избират Tonale Tributo Italiano с 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор със 160 к.с., съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия или хибридната версия Q4 Plug-In Hybrid със 280 к.с.

Тази хибридна система предлага пробег над 80 км в изцяло електрически режим за ежедневната мобилност и повече от 600 км общ пробег за дълги пътувания извън града с обща мощност от 280 к.с., като гарантира спортната динамика, очаквана от Alfa Romeo.

Alfa Romeo Tonale Tributo Italiano

Снимка: Alfa Romeo

Новите модели на Alfa Romeo от серията Tributo Italiano са оборудвани с активното окачване с електронен контрол на амортисьорите. Системата за активно окачване се адаптира към условията на шофиране, осигурявайки избор между производителност и комфорт.

Новите модели Giulia, Stelvio и Tonale са оборудвани с най-съвременните функции, които включват системи за ниво 2 на автономно шофиране, камера с висока разделителна способност, която предлага 360-градусов изглед около автомобила, сензори за слепите зони и за движещи се обекти зад колата, странични сензори, както и електрохроматични външни огледала за обратно виждане.

Alfa Romeo Stelvio Tributo Italiano

Снимка: Alfa Romeo

Специалната серия Tributo Italiano въплъщава съвършенството на колите с перфектен баланс на теглото, първокласна динамика на шофиране, върхови технологични решения на върха на сегмента и естетическата привлекателност, проектирана да издържи години, превърнала се в отличителен белег на дизайна на Alfa Romeo.