С малки изключения, разширяването на SUV-гамата е сигурен начин за увеличаване на продажбите, тъй като хората продължават да изоставят традиционните хечбеци и седани. В Hyundai са напълно наясно с това и ще предложат на пазара нов такъв модел - Alcazar, чиито продажби ще стартират през април, предава Automedia.

В случая корейският производител просто пуска версия на познатия вече модел Creta, която получава допълнителен ред седалки. Малкият кросоувър, който е предназначен за развиващите се пазари, получава нова задна част и съответно повече място в салона.

За да побере третия ред, Hyundai е опънал задния край, като вратата на багажника е с повече стъкло отколкото при Creta. По-големите задни светлини вече имат С-образна форма, а големият стоп е вграден в монтирания на покрива спойлер, вместо да стои върху задната врата, както е при Creta.

Скица на интериора показва отделни седалки на втория ред, разделени от централен подлакътник. Задните места изглеждат доста тесни, но това е напълно логично с оглед на дължината на Creta - 4,33 метра и междуосие от 2,61 метра. Достъпът до третия ред става само със сгъване на средните седалки.

Новият Hyundai Alcazar ще наследи и задвижването на Creta. Това означава, че базовата версия ще получи 1,5-литров атмосферен двигател с мощност 113 к.с. и 144 Нм. След него се нарежда 1,4-литров турбомотор със 138 к.с. и 249 Нм, докато на върху на гамата ще застане 1,5-литров дизел със 113 к.с. и 221 Нм.

Донорът Creta се продава в Индия с предно предаване, като скоростните кутии са цели 4 на брой - 6-степенна механична, 6-степенна автоматична, CVT и 7-степенна роботизирана с двоен съединител.