Канадският филиал на Porsche предприе доста нестандартен маркетингов ход, като включи в парка си от автомобили за тестове и Tesla Model S.
До него се стигна, след като още през октомври местните представители на Tesla спряха да дават свои коли за тестове, предава Automedia.

Това сериозно затрудни работата на автомобилните журналисти в страната, тъй като Tesla разпусна своя PR-отдел и взимането на автомобил на американската марка за тест се оказа невъзможно. Пред Carscoops мениджърът по връзките с обществеността на Porsche Canada – Патрик Сен-Пиер, сподели, че компанията му вече разполага с Tesla Model S P100D, която е купена именно с такава цел.

"Изобщо не сме се замисляли, когато взехме това решение. Винаги сме били сигурни в качествата на нашия Taycan и сега предлагаме за тест както него, така и конкурента му Tesla Model S. Така медиите могат директно да сравнят двата автомобила", обясни Сен-Пиер.

Канадските журналисти оцениха високо нестандартния ход на Porsche, като някои от тях вече се възползваха от предложението. Те обаче все още са категорични, че Model S все още продължава да е основният претендент за първото място в сегмента.

"Някой ден Taycan може и да се пребори за първото място в този клас автомобили, но засега Model S не е готов да се откаже от ролята си на лидер", написа в сравнителния си тест едно от водещите издания в страната Autotrader.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Porsche


Нови автомобили