Сега Jeep е собственост на американо-италианската група Fiat Chrysler Automobiles - FCA, която възнамерява отново да изведе на челна позиция тази марка, припомня Франс прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки на Jeep Renegade >>


Jeep Renegade е произведен в завод на групата в Италия и споделя едно и също шаси с Fiat 500X - автомобил, много различен от здравите машини традиционно носещи емблемата на Jeep.

Марката Jeep е сменила различни собственици, сред които американската компания АМС, френската Renault и германската Daimler, докато бъде придобита накрая от Fiat като част от постепенното изкупуване на Chrysler, започнало през 2009 година и приключило през 2014 година.

Под егидата на Chrysler марката започна да произвежда много повече градски и семейни автомобили, но запазвайки и по-класически за Jeеp модели, като Wrangler.

За първи път през 2014 година са били продадени над един милион автомобила с марката Jeep, а за първите два месеца на 2015 година увеличението е с 20 процента.

Renegade не е единственият Jeep, на който разчита FCA, за да увеличава продажбите си в цял свят. Очаква се тази година да започне производството на Cherokee в Китай, уточни Арт Андерсън, главен инженер на компанията, отговарящ за пазара в САЩ.