Дизайнът на Discovery Sport е силно повлиян от този на Range Rover Evoque, но въпреки това съществуват доста разлики в стайлинга на двете SUV машини.

Новият кросоувър има LED светлини за мъгла, предното стъкло е ламинирано, калниците са  разширени и като цяло визията на Discovery Sport е по-агресивна спрямо Evoque.

Вижте снимки >>

Интериорът вече бе представен, но си заслужава да споменем мултифункционалния волан, гланцираните черни и метални декоративни елементи, както и изключително просторната кабина, която предлага впечатляващо за пътниците място.

Европейската версия на автомобила ще има 2.2-литров SD4 турбодизелов двигател с мощност от 190 к.с. и възможност за избор между ръчна 6-степенна или 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Американските модели ще бъдат задвижвани от 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател, имащ 240 к.с., който ще бъде свързан изключително с 9-степенния автоматик.

Вижте видео >>

Land Rover не разкриват друга информация, но са потвърждават, че теглото на автомобила ще бъде значително намалено, а при изграждането на купето са използвани главно стомана и алуминий.

Кросоувърът предлага стабирни офроуд възможности, като клиренсът на автомобила е 212 мм, а джипът може да изкачва без проблем наклони до 45 градуса.

Land Rover Discovery Sport ще дебютира в дилърските центрове на марката в началото на другата година, а началната цена за САЩ ще е 37 995 долара.