Възраждат една от най-култовите коли в света: Lancia Stratos

Един от най-култовите автомобили на планетата - Lancia Stratos ще бъде възродена и ще дебютира само след около месец.

Обратно в новината

Коментари - Възраждат една от най-култовите коли в света: Lancia Stratos | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... да, бе... лексусите са "кисело" грозде...

Навремето с правиха по-издържани (ако можем така да кажем) автомобили. Вземете най-известните марки и вижте моделите им от преди 20-25 г., а и по-назад. И тук веднага се сещам за Ягуара, Ролс-ройса и т.н. и спортните коли. А сега повечето са с вид на луксозни кошници, в стремежа на производителите да изкарват все нови и нови модели. А новите Лексус SUV са направо абсурдни с предната си решетка. Такъв идиотски авто кич не съм виждал досега.

За мен една от най-култовите коли за всички времена е озни Ситроен (не си спомням вече модела), който приличаше на "акула". Тази кола излез на пазара 1955-7 г., ако не се лъжа. След това претърпя развитие, без обаче да променя формата си като цяло. Ако има класация за вечни автомобили, един от трите трябва да е този Ситроен. Ако го пуснат пак, взимам "ипотечен" заем и си купувам тази кола. Формата на този автомобил никога няма да остарее, защо в нея има уловена вечност.

Италианската легенда в автомобилостроенето Батиста Пининфарина, е коментирал: С този модел Ситроен изпревари световните тенденции поне с четвърт век!

е DS. Наистина беше жесток. Може да продължи да се движи без 1 задно колело, благодарение на системата за преразпределяне на теглото.