Ултра икономичен Superb изминава 1780 км с един резервоар

Skoda обяви нов Superb GreenLine ултра икономичен модел, който ще направи световната си премиера на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Обратно в новината

Коментари - Ултра икономичен Superb изминава 1780 км с един резервоар | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

link

и възстановяване на спирачната енергия.

Не зная какво разбираш под тия думи, но да ти кажа само за инфо , че Шкода означава Щета,Проблеми... все в тоя смисъл.И тоя таралясник чешки дето нещо като остарее при германците и е минимум на 5г. отива при чехите... какви технологий, какви 5 лв?!Проктически още в момента като го купиш получаваш поне 5г. кола!!!

А пък моята "дърта бангия" харчи 15 на сто и е с 250км/ч преди шкодилака с тоя "двигател" да е вдигнал 100. Що не дадат разхода с някой от истинските двигатели, примерно двулитровия TSI, а не с тая нафтова измишльотина.

3л ,5л, 7л хората измислят и създават докато вие дървени филосови разсъждавате дали е възможно и как вашата божествена колесница го прави този разход.Чудя се феновете на Лада как не са изразили мнение по въпроса: )

До всички тия, където сегашните им бараки правели същия разход: става въпрос за ДВА ТОНА лимузина! Суперба е по-голям от Ауди А6 и е почти колкото А8! ЗА ТОВА е постижение ниския разход, иначе всеки таралясник по на 700-800 кила може да има тоя разход. Все невярващи и все недоразбрали дейба...

Ей хетърчета, Шкода си е Шкода !!!

Аз имам Поло 2014г. три цилиндов дизел, еко незнам какво си... старт-стоп... и всички бля-бля.... дават му среден разход 3.8 л, а то самото си показва - 5,6 л , та колко казват харчел тоя шкодилак, дето е два пътуи по-голям?

А на мой колега голфа произвеждаше гориво докато го кара. Толкова беше икономичен, че вместо да изпразва резервоара, го пълнеше :))) Ванка, абе ти знаеш ли какво е средна скорост ?

Не разбрах само, колко литра е резервоара ? Със 100 литров резервоар и моя стар ФИАТ ще ги измине тия километри без проблем :) Не се научиха да представят новостите без да създават впечатление, че са открити нови физични закони ! Елементарно изчисление показва, че 17 годишната ми кола която гори 4л/100км при движение със скорост 80 км/ч , има нужда от 71,2 л гориво (дизел) . Къде е постижението на Шкода в комбина с VW, като 17 год. по-късно правят ДВГ с едва 0,3л/100км по-икономичен ?

Аз чух, че били 2 литра на 100 км.

3.7/100 обаче с празна кола, без насрещен вятър, с постоянна скорост от 80 км/ч.

3,7 l - дааа и един мармот завива шоколада в станиол....

Кажи си, че най-добре си е с 20-годишния Golf и да приключваме. Като почнете да хвалите някакви таралясници "трета употреба" и с мисълта, че "по-добро от мойто нЕма", направо не знам да се смея ли или да плача. Те са балъци на запад и затова карат нови коли с нови двигатели, а ние понеже сме най-напред в живота и се радваме като си позволим 10-годишен автомобил на над 300 000 км...

Не е кой знае какво... Старият "тракторски" мотор ARG е винаги под 4 при средна скорост 100кмч. И то на каквото! Шкода, Сеат, vw... Е по-слаб е, но с малко...