Купуват още камери за КАТ, които ще ни снимат тайно

МВР ще купи още близо 100 нови камери за контрол на скоростта.

Обратно в новината

Коментари - Купуват още камери за КАТ, които ще ни снимат тайно | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАТ отдавна са изгубили позиции в обществото. С камери не се респектират наглите идиоти на пътя. Респектират се с адекватно присъствие и контролиране на трафика отблизо, за да се овладее рецидива. Това за тесните артерии изобщо не е критерий. Колкото и да са широки, вярвайте, винаги ще има задръстване. В големите европейски градове, като са им широки улиците, да не би да няма задръствания. Ако някой е карал например в Берлин в час пик, ще ме разбере. Ама смее ли някой да прави нарушение? НЕ! Има и такива, които спират неправилно, но след малко спира един бус, от него слизат 10 ченгета и ги почват наред. Спрял неправилно, но пуснал аварийки. Имаш ли авария? Нямаш!? Глоба за престой на забранено място + глоба за аварийките, защото не ги използваш по предназначение! Тук всички ползват аварийните светлини, сякаш те ги правят невидими. Широка, права, равна берлинска улица, ама всички карат с 30, има знак! Днес видях поредното нагло копеленце на пътя. Не стига, че кара по трамвайните релси, ами се наредил до тези за ляв завой, за да кара направо, защото в нормалната лента има 5 коли и той не иска да чака. За капак премина на червено, даже не беше светнало жълто. На всички тия пожелавам по един ЗИЛ и ако оцелеят, поне колата да е за моргата. До мен патрулка. Свиря му и му казвам, че оня току-що мина на тъмно червено. А тоя келеш вози някаква мацка до него и ми вика: - Добре, ще го имам предвид.; Мамка им и на тия резили. Толкова много ченгета, а нищожна ефективност. Карам по околовръстното с 90, при знак 80 и всички ме изпреварват сякаш се влача с 40. Пък това двойна непрекъсната или знак B1... Абе да не би да са ги отменили в София и аз да не съм разбрал?

Проблемът не е само във високите скорости. Повече е в другите (дребни на пръв поглед) нарушения като отнемане на предимство, спиране на забранени места и т.н. Тях само живи полицаи могат да решат, но явно това МВР трябва да се закрие и да се направи ново.

Старата система работеше добре. Куките в хванатите който Има пари кара другите спезват. Всичко доволни. Ама пустата Европа коруция та корупция

Не ги разбирам тия от КАТ и управляващите. Преди време за някои неща вадеха статистики, ама сега няма никакво ясно обяснение защо тия трябва да се крият и за какъв чеп са им повече камери при положение, че и сега нямат капацитет да обработват информацията. Но така или иначе, по статистика на КАТ за 2016 има 7166 катастрофи, като от тях има само 4, които са породени от превишена скорост. За сметка на това, в реда Отнемане предимство на пешеходец има 1042 катастрофи и 41 загинали. В реда Несъобразена скорост с пътните условия има 1842 катастрофи и 242 загинали. Т.е. предполага се, че последното се отнася за случаите, когато автомобилът спазва ограничението, но поради лошия път по една или друга причина, става катастрофа. Все си мислех, че първо трябва да се борят причините с по-висока стойност, но ....

както всичко в тая държава така и безопасността е само "по документи"! Катастрофите стават не заради превишената скорост, а заради НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ, заспиване и самонадеяни по-неопитни водачи! какво ако карам със 170 по магистралата? или с 80 по някои софийски булевард /Ботевградско шосе до летището/? никаква опасност за нищо! Хората обаче се изнервят от задръствания по "непропускливите" пътища и задръствания! така че, не се решава проблема с камери, а с разширяване на пътищата и с повишаване на пропускливостта им с повишаване на скоростта на колите, а не с намаляване!

Chefo77

Интересно е дали пияни и надрусани шофьори се вписват в описаната картинка... Катастрофите стават заради неадекватни закони, калпав контрол и нехайство от страна на проверяващите. Я му вземи книжката и го накажи да прекопае няколко градинки за това, че кара след като е изпил една чаша водка, като го хванеш втори път го вкарай в панделата да го чукат манафите, дали изобщо ще помисли за трети път?

пич, не те знам от колко време въртиш геврека, но си както неграмотен, така и ти липсва елементарна логика за законите на физиката. приятен ден.

Относно: тежки увреждания нанасяни с видео терор МОля за Вашите срочни мерки за блокиране на увреждания на граждани и автомобии от нагло престъпна тежко терористична видео техника. ВИдеокамерите са монтирани в нарушение на Основния закон.ПОлзват се от неизвестни терористи за изключително нагли анти човешки експерименти. Уврежданията на децата са трайни и трудно лечими.Пострадалите имат видими увреждания вкл в областта на очите. Засечени са увреждания от обемни скенери с цел следене на импланти и паразити в деца и учители.Чрез видеотехниката се провеждат недопустими експерименти вкл блокаж съзнание ,озверяване и насъскване,обемно обсебване. Има забрана от Основния закон Съгласно конституцията: л. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление. Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

"ако водачите спазват ограниченията за скорост, то няма за какво да се притесняват" Точно това е проблема - ограничителните знаци се слагат по БЕЗМОЗЪЧЕН и нецелесъобразен принцип.

Не мога да се съглася напълно. Наистина има участъци където знаците са "останали" въпреки, че вече не са необходими или никога не са били необходими, но на преобладавщата част от местата където има ограничения, наистина трябва да има ограничение на скоростта. Говоря за кръстовища, включване на второстепенни пътища към главни такива, крайпътни заведения и т.н. По-добре да намаля до 60-70км/ч и да мога да спра ако някой реши че правейки ляв завой и навлизайки на главния път, няма никаква реална реална опастност както за моя, така и за неговия живот.

Проблемът е, че катаджиите ще тръгнат да снимат не там, където реално е проблематично и опасно да се превиши скоростта, ами на някакви особени и малоумни места, където знаците са тотален тъпизъм, но е много вероятно да се превиши(примерно 40 км/ч на междуградски път). Иначе ние ще се оправим, все пак си има Waze и ако достатъчно хора го ползват ще си знаем къде има и къде няма скрити камери. Тъпизмът в тая държава е, че се преследват хората които превишават дори минимално скоростта, а не тия, които карат опасно. Лесен пример-ако изляза на магистралата с 40 км/ч, аз бързо ли карам, или опасно?

БРЦК

Абе тия от КАТ са идиоти. Всеки ден хващат цигани без книжки, в центъра на София един такъв 16 годишен удари такси докато караше микробус без номера и без ГО, а те се занимават с глупости. Ето оня ден 16 годишен циганин катастрофира на магистралата докато караше 20тина джихадиста. Аман от идиоти.

борбата е за комисионнииии... на кого му пука за твоите и моите страхове, опасения и притеснения...!?!

Аз съм за да се сложат камери навсякъде където има концентрация на птп. Джигитите веднъж за винаги трябва да се отучат от вредните си навици да карат все едно са сами на пътя. веднага обаче започвам да си мисля, кой ли ще прибере комисионните за тези камери и те изобщо ще вършат ли някаква работа, като се има предвид какви нови автомобили купиха и които не стават за заснемане на цена 100 000 при условие, че струват 3 пъти по-малко. Лошото в тази държава е това, че всичко се прави, за да си напълни някой джоба с много пари. Румънците дръпнаха много преди нас, защото почнаха да се изчистват от корупцията и да вкарват масово в затвора виновните. У нас дори и да успеят да хванат някой за нещо, то ще е по-скоро акт на отмъщение защото е неудобен на някой. От редовете на управляващите няма да е. Но дори ида го хванат нямаме съд, който да го осъди. А ако има дори и малка вероятнос ще си накупи съдии и пак ще е на свобода. А като знам как се влачат делата по 10 и повече години е все тая...

У нас "тайното" винаги е явно, а тъй като париците за качествена стока със сигурност вече са опапани, то ще купят нещо долнопробно и евтино от ЧАЙНА! а то толкова и ще бачка!

Хм, щом няма пари за 400-500 камери да направят толкова знаци, а камерите да ги "въртят" периодично между тях. Така пак ще има ефект, все едно камерите са повече.

тия камери няма да могат да се включват или ще са с боядисани обективи или някоя друга недоклатенящина... ;))