Издигнаха паметник на ВАЗ-2101 (Жигули)

Пo cлучaй 50-гoдишнинaтa oт Първaтa кoлa на АвтоВАЗ бe oткрит пaмeтник нa aвтoмoбилa ВAЗ-2101 - първият Жигули, кoйтo нaпуcкa пoтoчнaтa линия в Русия.

Обратно в новината

Коментари - Издигнаха паметник на ВАЗ-2101 (Жигули) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Липсват само стърчащите отдолу крака на лежащия под това чудо бъдещ собственик.

Руснаците направиха една кола и я произвеждат 50 години без промяна. Щото е съвършена и няма нужда от промяна. Пък БМВ нацвъкаха толкова модели за същото време и все не могат да я докарат до съвършенство. И продължават да цвъкат нови модели. И руснаците рисуват нови модели ама не ги произвеждат. Защото са далеч от съвършенството.

ВAЗ-2101 ce прoизвeждa oт 1970 дo 1988 гoдинa. Повтарям пак за чукча писател - ВAЗ-2101 ce прoизвeждa oт 1970 дo 1988 гoдинa. И още веднъж - ВAЗ-2101 ce прoизвeждa oт 1970 дo 1988 гoдинa.

ФИАТ, КОПИ ПЕЙСТ. БЕЛА ЖИГА

щяхме да се возим на БУЛГАРАЛПИНА-РЕНО 8 -родно производство.

са виновни са спирането на Рено. Спряно е по заповед на съветското партийно и държавно ръководство по онова време. Има разлика!

Доста здрава машинка! Чичо ми Бог да го прости имаше такава, и я кара близо 30 години! Евала за здравината и непретенциозноста на тази машинка, кат се има предвид какво е състоянието на пътищата ни!

които са цъкнали минуси под горния пост, могат ли да обяснят защо? Не, разбира се. Просто БГ злобари!

Колко километра годишно навъртаха ?

Като е толкова здрава, защо всяка неделя пред блока все под жигулите стояха и ги ремонтираха? И аз съм карал 30 годишно рено, нищо му нямаше, вярно харчеше 50% отгоре на това, което е било в началото, но като цяло нищо му нямаше...

Имахме такава - 2103, уникално издръжлива кола, и лесна за поддръжка. Ако я пуснат на пазара същата тук ще има успех. Обаче сега краштестове, евро-намси-квоси, тара-нана, едва ли....

паметник на руската глупост и бездарие! всичко им е крадено или подарено: жигули от фиат, волга от шевролет, чайка от кадилак, камаз от катърпилар, москвич от бмв, калашник от sturmgewehr, т-34 с американско шаси кристи, ту-4 копиран от летящата крепост б-29 и т.н.

Е да, но "братушките" модернизират. Краденото от СССР - най-краденото в света. Всъщност всички почти азиатски държави го правят. На някои обаче, все не им се получава.

Добре че италиянците ги пожалиха и им дадоха лиценз, та да има с какво да се горедеят. Иначе на паметника трябваше да е някоя истинска каруца.

Познавам от първи път, че си българин. Злобен, мразещ всичко, отричащ всичко. Нормално е БГ да е това което е!

Добре, че беше СССР та маса цървули в БГ да се повозят на кола. Капиталъйт и италианците щяха да ви го позволят на найси!

и то преди да "позволят" на СССР. Два модела/четири модификации ФИАТ 850/124 се правеха в БГ между 1967 и 1971 г. Даже неофициално Фиат 124 се казваше "Пирин".

Ако не беше СССР, щяха да се возят в оригиналите. Откъде ви намират толкова прости парчета.