Над 75 фирми-изложители и 12 000 кв.м. изложбена площ ще представят най-доброто от автомобилната индустрия. Ще бъдат представени 250 експоната, от които 14 нови модела мотоциклети.

Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София.

Посетителите ще могат да видят 16 нови модела, 13 фейслифта и 18 нови модификации. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug-in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.

„Международният автомобилен салон в София 2019” е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на „Международната организация на автомобилните производители” (OICA), наред с автомобилните изложения в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

Редица марки, които не успяхме да видим на най-голямото автомобилно изложение във Франкфурт през септември, са ангажирали свои площи за експозицията в София. Така 24-то издание на „Международния автомобилен салон София 2019” се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия от форумите досега, както и единственият салон в Европа тази година с участието на всички водещи производители.

Списъкът на изложителите е следният:

ABARTH, ALFA ROMEO, AMG, AUDI, BMW, CITROEN, CUPRA, DACIA, DS, DR, FIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, HYUNDAI, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, LEXUS, МАHINDRA, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, ORA, PEUGEOT, RENAULT, ROLLS ROYCE, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и др.

Организаторите и изложителите са подготвили атракции, забавления и награди за посетителите:

• Повече от 150 автомобила за тест-драйв, организирани в 4 зони.
• Феновете на Формула 1 ще усетят част от атмосферата и адреналина на едно състезание, управлявайки дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта. За победителите ще има специална награда – безплатен абонамент за платформата „Play Diema Xtra”.
• Посетителите на щанда на Shell ще могат да проверят своите шофьорски умения и рефлекси посредством симулатор на пистата „Фиорано“ в Маранело, Италия. За най-бързите ще има награди.
• Освен удоволствието да видят, да тестват и да закупят някои от последните модели автомобили, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с нов автомобил. Изборът е между 12 автомобила с цена от 28 000 до 63 000 лева.

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 часа, а в събота и неделя работното време е удължено – от 10:00 до 20:00 часа.

Билетите за „Автомобилен салон София 2019” са в продажба в мрежата на Ивентим. Предвидени са гъвкави варианти за различни групи посетители и за различните дни и часове. Билетите за възрастни са с цена 10 лева, като след 17:00 часа e 8 лева. За деца между 8 и 16-годишна възраст, билетите съответно са 6 лева и 4 лева. Билетите ще бъдат налични и по време на изложението, в касите на изложбения център.

Медиен партньор на изложението в България отново е Dir.bg. Българският уеб портал е единственото място, от което можете да се сдобиете с пропуски за грандиозното събитие с 10% отстъпка.

Повече информация за събитието можете да откриете на https://sofiamotorshow.bg/