Неотдавна Hyundai представи специалната версия на Tucson 20th Anniversary Edition, с която отбелязва 20 успешни години на европейския пазар. Първият Hyundai Tucson дебютира през 2004 г. и вече две десетилетия завладява сърцата на европейските шофьори, утвърждавайки се като водещ SUV в сегмента с над 2 милиона продадени автомобила на Стария континент. Юбилейното издание на Hyundai Tucson вече пристигна и в България. Новият модел ще бъде изложен на щанда на Hyundai по време на автосалона в София от 18 до 27 октомври.

Четвъртото поколение на Tucson се предлага с редица подобрения в дизайна, технологиите и комфорта. Специалното издание Tucson 20th Anniversary отдава заслуженото на богатата история на модела и предлага на клиентите възможността да се насладят на най-новите иновации като стандартно оборудване. По случай 20-ата годишнина на модела, той има ексклузивен дизайн и лого, изобразяващо гигантски кактус сагуаро. Кактусът сагуаро, който вдъхновява дизайна на логото за юбилейния Tucson, е емблематичен символ на американския Запад и може да бъде видян само в пустинята Сонора, близо до Тусон. Сагуарото не само впечатлява със своите размери, достигащи до 20 метра, но и олицетворява устойчивост и сила - качества, присъщи и на Hyundai Tucson.

Hyundai Tucson 20th Anniversary Edition

Снимка: Мария Бенова

Юбилейният модел се предлаган в нов и разпознаваем матов борово зелен цвят, съчетан с интериорен пакет от черна кожа и текстилен велур с шевове в същия зелен оттенък. Екстериорът включва специално покритие на 19-инчовите алуминиеви джанти в сатенено тъмносиво, черни капаци на страничните огледала и черни рамки на прозорците. За своята 20-годишнина моделът предлага няколко специални елемента. На подглавниците на предните седалки, на праговете на вратите и на капака на багажника е добавено юбилейното лого с кактуса и числото 20.

Производството на юбилейното издание Tucson 20th Anniversary започна през август в завода на Hyundai в Чехия. Моделът е произведен специално за европейския пазар, и продължава да утвърждава Hyundai Tucson като бестселър сред SUV на Стария континент. Юбилейният модел ще продължи легендарната история на Tucson в Европа, без ограничение в бройките. След 20 години успех, Hyundai си поставя амбициозната цел да запази Tucson като любим избор на шофьорите на Стария континент.

Hyundai Tucson 20th Anniversary Edition

Снимка: Мария Бенова

Специалното издание на Hyundai Tucson вече може да се разгледа във всички представителства на оторизирания дистрибутор на марката "Индустриал Комерс". Базовата версия на юбилейния модел Premium 20th Anniversary се задвижва от бензинов двигател и 48-волтова хибридна технология с мощност 160 к.с., съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител и предно предаване на цена от 87 150 лева. Най-скъпата версия в ниво Luxury 20th Anniversary е зареждащ се Plug-in Hybrid с мощност 253 к.с., съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела 4WD, на цена 112 700 лева.