По време на семинар с главния дизайнер Андреас Минд, компанията Volkswagen даде първи предварителен преглед на новия ID. 2all SUV. Това е временното име, дадено от самия Минд. Както и прототипът ID. 2all, той е базиран на новоразработена модулна електрическа задвижваща платформа MEB с предно предаване и трябва да бъде представен през 2026 г.

Новият ID. 2all SUV е поредната важна стъпка към предоставянето на достъпна електрическа мобилност на потребителите, тъй като се очаква да струва между 25 000 и 30 000 евро.

Бъдещият ID. 2all SUV има компактни пропорции и малко по-различен външен вид в сравнение с традиционния вариант. Вниманието привличат панелите за защита на калниците, типични за кросоувърите, докато в задната част се виждат три процепа, които наподобяват отвори за въздух.

Оборудването на ID.2all SUV трябва също да включва релси на покрива, докато дисплеите на борда ще бъдат 10,9-инчов пред водача и 12,9-инчов сензорен екран в средата на таблото.

Що се отнася до двигателите, възможно е версията 2all SUV също да бъде оборудвана с електромотор с 226 к.с., но може и да има опция за два електромотора и задвижване на четирите колела. За батерията Volkswagen ще предложи две опции, като по-голямата версия ще е с капацитет около 57 кВтч.