Видният български атлет и рекордьор Кирил Николов-Дизела, за който всяка мечта е и цел, откри в лицето на Volkswagen Grand California свой втори дом на колела и верен партньор в нови начинания. Освен за семейни ваканции, функционалният кемпер ще служи и като мобилно студио за новия подкаст на Дизела "Леко бягане", в който с побрани гости ще се обсъждат разнообразни актуални теми, свързани с планинското бягане и бягането по пътека в България и света.

Подкастът на Дизела стартира в началото на 2024 г. и има планирани 23 епизода до края на годината. Основната му цел е да насочва вниманието на аудиторията към планинското бягане в България, които са най-масовите мероприятия изобщо като брой участници.

Ивайло Кирков, бранд мениджър на VW Лекотоварни автомобили у нас и Кирил Николов-Дизела (в дясно)

Снимка: Порше БГ

Кирил Николов, познат с прякора си Дизела, е най-известният ни планински бегач и многократен шампион в редица международни състезания по спортно ориентиране. Освен всичко, Кирил Николов-Дизела е поставил редица рекорди в различни области, като например рекордно преминаване на маршрута Ком-Емине, второ място по скоростно изкачване на Айфеловата кула, изпреварването на Драгалевския лифт, както и редица други рекордни постижения.

Кирил Николов-Дизела и Volkswagen Grand California

Снимка: Порше БГ

Просторният кемпер на Volkswagen е базиран на най-големия ван от моделната гама на лекотоварните автомобили - Crafter. Кемперът очарова новия си собственик с функционалност, компактни размери и лекота на управление. Отлично оборудваният мобилен дом с просторна зона за спане в задната част, пълноценна баня и детско легло с панорамен покрив в горната ниша е идеален за семейни пътешествия и независимо отсядане сред природата. В същото време, компактните размери и маневреността на автомобила, сравнено със стандартните кемпери, позволяват леко и бързо придвижване към следващата цел.

Кирил Николов-Дизела и Volkswagen Grand California

Снимка: Порше БГ

Кемперът на Кирил е Volkswagen Grand California с предно задвижване и 2,0-литров дизелов двигател с мощност 177 к.с., съчетан с 8-степенна автоматична трансмисия. Новият мобилен дом вече е при новия си собственик, съпровождайки го към нови висини и цели. Лекотоварните автомобили от серията за свободно време на германската марка Volkswagen от десетилетия се радват на огромна популярност и са предпочитани от активните хора и привържениците на независимото летуване сред природата.

Кирил Николов-Дизела и Volkswagen Grand California

Снимка: Порше БГ

"Късметлии сме да спечелим такъв силен посланик на марката ни, какъвто е Дизела. И се гордеем, че можем да предложим комплексни и практични решения за мобилност за любителите на живота на колела, спортовете на открито и независимото летуване и в България", сподели Ивайло Кирков, бранд мениджър на подразделението на Volkswagen за лекотоварни автомобили в България.

Ивайло Кирков, бранд мениджър на VW Лекотоварни автомобили у нас и Кирил Николов-Дизела (в дясно)

Снимка: Порше БГ