На изложението за кемпери Caravan Salon в Дюселдорф, подразделението на Volkswagen за лекотоварни автомобили показа два варианта на пикапа Amarok, оборудвани допълнително като кемпери.

Вижте новия пикап Amarok PanAmericana, превърнат в кемпер  >>  >>  >>

И двата варианта са базирани на най-високото ниво на оборудване Amarok PanAmericana, което предлага богат набор от екстри още от фабричната спецификация. От Volkswagen са добавили редица допълнителни компоненти от фирми за следпродажбено обслужване, показвайки пътя на търсещите приключения, които искат да надстроят своя Amarok.

Снимка: Volkswagen

Новият Volkswagen Amarok е модифициран от базираната в Шварцах компания Genesis Import. Акцентът е сенникът с твърд покрив, който превръща леглото в практично отделение за съхранение със страничен шкаф отстрани и чекмеджета отзад. Над него има 270-градусов навес, създаващ сянка около автомобила и палатка на покрива, в която могат да спят двама възрастни.

Снимка: Volkswagen

Черният Amarok Overlander се движи на колела Delta, обути в здрави гуми BF Goodrich A/T. От друга страна, сребристият пикап е оборудван със стандартните 18-инчови алуминиеви джанти Amadora, обути в гуми Maxxis.

И двата пикапа имат подобрено окачване, позволяващо увеличен просвет. Като за финал, от Volkswagen са добавили монтирани на покрива светодиоди и два допълнителни фара на решетката за нощно шофиране в планината.

Снимка: Volkswagen

И двата модела се задвижват от 3,0-литров V6-цилиндров турбодизелов двигател, произвеждащ максимална мощност 241 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Мощността се предава към четирите колела чрез 10-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела и избираема 4WD с блокаж на задния диференциал.

Цената на Volkswagen Amarok PanAmericana започва от 113 500 лева. Допълнителното оборудване, което превръща стандартния пикап в кемпер, може да качи цената на модела с поне още 20 000 лева.