Легендарният пикап Toyota Hilux достига нови висоти на производителност, комфорт на возене и внушителен външен вид с новата спортна версия Hilux GR Sport II, която ще пристигне при дилърите на марката през втората половина на 2024 г.

Надграждайки своето многократно печелившо наследство от рали Дакар, новият Hilux GR Sport II постига нов връх за пионерския пикап на Toyota, който си спечели ненадмината репутация за издръжливост и надеждност от появата си през 1968 г.

Двойната кабина на Toyota Hilux GR Sport II предоставя мощна комбинация от подобрено управление и стабилност с най-добрия в класа капацитет за теглене от 3500 кг и полезен товар от 1000 кг, съчетани с настоятелна еволюция на дизайна.

Снимка: Toyota

Второто издание на модела GR Sport се отличава с увеличен протектор, страничното разстояние между колелата е разширено със 140 мм отпред и 155 мм отзад в сравнение със стандартния Hilux.

Това създава вдъхващо увереност пътуване дори при неблагоприятни метеорологични условия или лоши пътни условия. Новата Toyota Hilux GR Sport II е най-добрият Hilux за шофиране досега, на пътя и извън него, благодарение на този по-широк протектор и значителните подобрения в характеристиките на управление, като повишена стабилност на превозното средство чрез намален ъгъл на накланяне и прецизна реакция на кормилното управление.

Оптимизираното управление гарантира сигурно шофиране с намален шум от вибрации, докато окачването и спирачките са значително подобрени. Вълнението от шофирането и спортните усещания се допълват от комфорта на возене, което го прави идеален партньор за ежедневието.

Снимка: Toyota

Под предния капак на новата Toyota Hilux GR Sport II е монтиран мощен и доказан 2,8-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател, въведен в гамата на Hilux през 2020 г., който осигурява бърза реакция и пъргава енергичност.

Осигурявайки 204 к.с. и 500 Нм въртящ момент, той е съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Новият спортен пикап Hilux GR Sport II е качен на 17-инчови черни алуминиеви джанти, съчетани с червени спирачни апарати, които също допринасят за ефективността. Голямата площ на джантата намалява аеродинамичното съпротивление, докато ефективните спици намаляват теглото на колелото.

Емоционалният външен вид се допълва от разнообразието от премиум дизайнерски детайли, като черната мрежеста предна решетка с класическо лого на името на Toyota, черната странична стена, огледалата и дръжките на вратите, както и черната задна броня и отличителни лога GR SPORT.

Снимка: Toyota

В салона на Toyota Hilux GR Sport II преобладава черна монохромна тема, която създава стилно усещане и е придружена от смели червени акценти, като контрастиращите предпазни колани, за да подчертае страстта към моторните спортове зад идентичността на GR Sport.

Черни велурени и кожени спортни седалки със сребристи шевове и перфорация повдигат външния вид на интериора и осигуряват изключителен комфорт, както и по-добро сцепление, минимизирайки плъзгането, когато пътниците изпитват по-големи странични сили.

За завършване на висококачествения външен вид и усещане в кабината Hilux GR Sport II е добавен нов 8-инчов сензорен дисплей.на новата мултимедийна система Toyota Smart Connect. От страната на водача на дисплея е представено постоянно меню, базирано на икони.

Снимка: Toyota

Потребителите могат също да свържат своя смартфон или таблет към системата - както кабелно, така и безжично, ако използват Apple CarPlay или с кабелна връзка за Android Auto. Мултимедийният пакет включва достъп до базирана в облак навигация, която използва постоянно актуализирана информация за трафика в реално време за точно и ефективно планиране на маршрута.

Има и вградена навигационна система, която може да се използва, когато няма налична връзка за данни към облака. Има допълнително удобство с всички бъдещи софтуерни настройки или надстройки, доставяни безпроблемно по въздуха, чрез модула за комуникация на данни на автомобила. Това означава, че няма нужда колата да бъде закарана в сервиз за актуализация на системата. По същия начин системата може да се използва за актуализиране на софтуера.

Снимка: Toyota

Най-новият модел на Toyota Hilux е с увеличен от 29 градуса на 30 градуса на ъгъла на заход и подобрен пътен просвет, който допълва страхотните му офроуд възможности. Това се постига чрез увеличение на височината на возене с 20 мм, комбинирано с увеличение на протектора от 140 мм отпред и 155 мм отзад. Новите по-леки 17-инчови колела са оборудвани с гуми за всякакви терени за подобряване на сцеплението и общата стабилност.

Прецизното и мощно спиране осигурява спокойствие, благодарение на предните дискове, разширени от 16 на 17 инча, както и на новите 15-инчови дискове отзад, които заменят предишната барабанна спирачка. Продажбите на тази новата версия на Hilux GR SPORT ще започнат през първата половина на 2024 г.