Моделът е с модерен дизайн, който черпи вдъхновение от Altima 2013. Акцентите включват отличителна предна решетка, LED фарове и меки извивки. Ако търсите нещо по-спортно, то вариантът SR е за вас - той има уникални брони, удължени странични прагове и заден спойлер.
Вижте снимки >>
Кабината е значително подобрена с по-качествени материали и по-добър дизайн. Базовите модели са слабо оборудвани, но вариантите от по-висок клас  предлагат кожена тапицерия, декоративни елементи, имитиращи кленово дърво, и аудио система Bose. Те могат да бъдат поръчани и с новата информационно-развлекателна система NissanConnectSM, която има GPS навигация и асистент за текстови съобщения, който "чете входящите текстови съобщения и позволява на водачът да отговори без да маха ръцете си от волана".
Новият Sentra е с малко по-големи размери, което спомага за водещо в класа пространство за краката на задната седалка и багажник, който побира товар до 427.6 литра.
Мощността идва от 1.8-литров четирицилиндров двигател, който произвежда 132 к.с. и 173 Нм въртящ момент. Той може да бъде свързан с шестстепенна ръчна трансмисия или нова Xtronic безстепенна трансмисия.