От 20 до 23 април 2024 г. в София ще се състои поредното издание на традиционното мотоциклетно изложение Moto Expo 2024. Мястото отново ще бъде зала "Арена София", тъй като доказа своите предимства с по-голяма изложбена площ и по-добра комуникативност за посетителите и изложителите. Moto Expo 2024 отново се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор "Експо Тим" ООД.

Тазгодишното Moto Expo 2024 ще се проведе при сериозно увеличение на продажбите на нови мотоциклети в България за 2023 г. През миналата година са продадени над 2000 нови машини или с над 500 нови двуколесни спрямо 2022 г.

Снимка: Moto Expo

На мотоциклетно изложение през април отново ще има много премиери, а също и нови марки за българския пазар. В централната зала с площ над 3000 кв.м ще има щандове на вносители на всички големи световни производители на мотоциклети, АТV, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. Централните фоайета са с площ над 1000 кв.м, заета от щандове на вносители на мотоциклетни аксесоари, екипировка, оборудване и други свързани с индустрията продукти. Отвън пред залата са оформени демонстрационна зона и кът за хранене.

По традиция мотоциклетно изложение Moto Expo 2024 е във време, когато по света стартират продажбите на новите мотоциклети от моделната гама 2024 г. на големите производители. Това обуславя представянето в България на много нови модели и световни премиери.

Снимка: Moto Expo

Най-новите си модели ще покажат представителите у нас на световни марки като Aprilia, Benelli, Beta, BMW Motorrad, Can-Am, Ducati, Evinrude, Gasgas, Indian Motorcycle, Harley-Davidson, Honda, Kawasaki, KTM, Kymco, LYNX, Ski-Doo, Brp, Moto Guzzi, Moto Morini, Peugeot Motorcycles, Piaggio, Rieju, Royal Enfield, Sea-Doo, Segway Powersports, Sur Ron, Super Soco, Suzuki, Triumph, Vespa, Yamaha, Zero Motorcycle и др. Има и нова марка на нашия пазар - Moto Morini, която прави дебют с някои от най-известните си модели. На изложението се завръща и легендарният американски производител Indian Motorcycle.

На Moto Expo 2024 ще има и други изненади, а също и новости. Освен това ще има изложители на велосипеди и тротинетки, на машини като ATV и UTV. По време на изложението ще бъдат организирани срещи на посетителите с експерти и представители на производителите. Това е прекрасна възможност всеки да зададе въпроси, да се запознае с последните иновации и да получи ценни съвети от професионалисти в индустрията.

Снимка: Йордан Пачев

През миналата година по време на Moto Expo през щандовете на изложителите преминаха над 10 000 посетители. Сега се очакват много повече, като се има предвид засиленият интерес на потребителите към мотоциклетите и скутерите в България.

В зала "Арена София" освен по-голяма и леснодостъпна изложбена площ, за посетителите има безплатен паркинг с над 800 места. За всички дошли на изложението ще има като винаги и допълнителни забавления.

Снимка: Moto Expo

През уикенда посетителите ще могат да видят "Глобуса на смъртта" от Цирк Колозеум. За разлика от миналата година, той сега ще е подвижен и мотоциклетистите ще предоставят допълнителни емоции и напрежение сред зрителите. Освен това има демонстрации и стънт шоу, зона за хранене и релакс.

Работното време на Moto Expo 2024 е от 10:00 до 19:30 часа през дните от 20 до 22 април, а в последния ден 23 април, мотоциклетно изложение ще бъде отворено от 10:00 до 14 часа.

Снимка: Moto Expo