За новата им мания разказа шефът на фирмата, дистрибутор на “Мерцедес“ във Варна, Димитър Груев, пише в. “Народно дело“.
Руснаците хвърляли десетки хиляди евро, за да се сдобият с екземпляр от престижната марка. Вместо със самолета в обратна посока сядали зад волана на немската машина и минавали през Румъния и Украйна.
Летните горещини явно са развързали кесиите на любителите на скъпи возила, разказа Груев. През юли е отбелязан абсолютен рекорд в продажбите на мерцедеси. Не минава и ден без сделка. Ключовете от новите автомобили са грабнали 28 нови собственици. От началото на пролетта във Варна са изтъргувани 60 мерцедеса. „Продажбите в морската столица се равняват колкото тези в Бургас и Пловдив, взети заедно“ - отбеляза Груев.
За най-престижната S класа богаташите хвърлят между 115 и 150 хиляди евро. За GL класата плащат между 96 и 115 хиляди евро. Добре се харчат и БМВ и „Ауди“, но според Груев тези марки изостават с 5 - 6 бройки от „Мерцедес“. Хит на пазара е белият цвят, посочи той. Тенденцията ще се запази поне още 4 - 5 години.