През 2023 година Rolls-Royce Motor Cars отбеляза особено успешна година със силно търсене на рекордно ниво по целия свят, както на своите продукти, така и на създадените според индивидуални изисквания поръчки Bespoke.

През последната година марката със седалище в Гудууд, Великобритания, е доставила на клиентите си 6032 автомобила, което е повече от всякога в своята история. Rolls-Royce отбелязва ръст на продажбите на почти всичките 50 пазара, на които работи.

Снимка: Rolls-Royce

Значително е увеличена и стойността на уникалните изпълнения Bespoke, създадени по поръчка, които се изработват на ръка в Гудууд, според индивидуалните желания на клиентите. За да отговори на постоянно увеличаващото се търсене на по-сложни за изпълнение и изискващи много време проекти, Rolls-Royce разшири своята международна мрежа от индивидуални офиси.

През 2023 година беше открит офис в Шанхай, за 2024 година са обявени нови локации в Сеул и Северна Америка. Освен това компанията обяви, че ще направи значителни инвестиции в централата на Rolls-Royce в Гудууд, основно за разширяване на възможностите на ателието Bespoke, включително Coachbuild.

Снимка: Rolls-Royce

Изминалата 2023 г. беше белязана и с въвеждането на пазара на Rolls-Royce Spectre, първият изцяло електрически автомобил на марката. Както беше планирано, доставките на Spectre стартираха през четвъртото тримесечие на 2023 г., като към момента вече има поръчки за 2025 г.

Търсенето на всички актуални модели на Rolls-Royce остава високо, особено на Cullinan. Престижният седан Ghost доминира в Азиатско-тихоокеанския регион, а Phantom е върховият продукт на марката.

Снимка: Rolls-Royce