Rolls-Royce показа Cullinan в изключителен перлен цвят. Проектът е стартирал през миналата година, когато един от важните клиенти на марката в Дубай решил да поздрави баща си за неговия 90-и рожден ден по специален начин.

Ръководителите на подразделението в Дубай се срещнали с баща му, за да разберат историята на живота и хобитата му, от които са черпили вдъхновение. Най-забележимата външна характеристика на луксозния британски кросоувър е неговият розов перлен оттенък, който се припокрива с цвета на най-скъпата перла в колекцията на клиента.

Снимка: Rolls-Royce

Външната цветова схема е създадена специално за "перлата" Cullinan. Дизайнерите от Rolls-Royce са подходи внимателно към разработката и обещават, че с този цвят няма да бъде боядисана друга кола. Експертите от Гудууд внимателно са подбрали пигменти, за да имитират блясъка на естествените перли, съчетавайки металик със седеф.

Вижте още снимки на уникалния Rolls-Royce The Pearl Cullinan  >>  >>  >>

Панелите на каросерията по цялата дължина е трябвало да бъдат боядисани около 30 пъти, докато се намери идеалният нюанс. Боята е била изследвана под флуоресцентни лампи, тествана за топлоустойчивост, за да не се разпадне под слънцето в Дубай и накрая резултатът е бил показан на клиента за одобрение.

Снимка: Rolls-Royce

Оттенъкът Pearl Rose е комбиниран с акценти от розово злато, включително фигурката Spirit of Ecstasy, централната част на колелата и всяка вложка на праговете на вратите.

В интериора на уникалния перлен Rolls-Royce Cullinan е използвана кожа в различни цветове, като предните седалки са бели, задните са червени, а подглавниците са на перли. Използван е и орехов фурнир, напомнящ дървените кутии за пури.

Снимка: Rolls-Royce

Седалките са украсени с бродирани монограми RR и розови конци. Сгъваемите маси са вдъхновени както от миди, така и от традиционни арабски шарки, като всяка от тях е украсена с 1351 отделни парчета седеф. На предния панел от орех има часовник със седеф, също изработен по поръчка и препратка към рожденика - арабската дума за "баща" в центъра.

Снимка: Rolls-Royce

През октомври британската марка Rolls-Royce показа лимитирана серия от 25 екземпляра на Ghost Black Badge, наречен Еkleipsis, посветен на слънчевото затъмнение, оборудван с таван с много звезди, които имитират небесното явление.