Новото MINI John Cooper Works E PROtotype е готово за дебюта си на тазгодишния Фестивал на скоростта в Гудууд, преди световната си премиера през есента на 2024 г. Прототипът MINI John Cooper Works E е важен крайъгълен камък за британската марка, тъй като е първият електрически модел MINI John Cooper Works.

Вижте прототипа MINI John Cooper Works E  >>  >>  >>

Под камуфлажа на този прототип се крие впечатляващ дизайн и усъвършенствано електрическо задвижване. Новият модел олицетворява ангажимента на MINI към иновациите и електрическата мобилност. Световната премиера на новото MINI John Cooper Works E ще се състои през есента.

Снимка: MINI

Новият модел представлява смел ход в еволюцията на MINI, съчетавайки богатото наследство на марката с авангардни технологии. Бъдещата гама на John Cooper Works ще включва както бензинови, така и изцяло електрически модели.

В чест на историческата победа на MINI с класическото Mini Cooper S на рали "Монте Карло" през 1964 г. преди 60 години, състезателният автомобил се отличава с отличителен камуфлаж, проектиран от дизайнерския екип на MINI и носи логото 37, отбелязващо това важно постижение. Тази емблема е знак на почит към богатата традиция на MINI в моторните спортове.

Снимка: MINI

Динамичната премиера на Фестивала на скоростта в Гудууд предлага поглед към бъдещето на високопроизводителните електрически автомобили, демонстрирайки емблематичния дизайн и инженерната мощ на MINI.

Феновете и автомобилните ентусиасти могат да очакват незабравима демонстрация на възможностите на MINI John Cooper Works E PROtotype, докато се справя с предизвикателното изкачване по хълм. Фестивалът на скоростта в Гудууд се провежда в продължение на четири дни от 11 до 14 юли 2024 г.