Возилото се появи по време на специална онлайн церемония и ще тръгне в продажба по целия свят от октомври тази година.

Стартът на продажбите ще бъде даден с пет варианта на модела и за пръв път с екстремно спортното BMW M440i xDrive Купе като върхов модел с редови шестцилиндров бензинов двигател с мощност 374 к.с. Освен това се предлагат два четирицилиндрови бензинови двигатели и един четирицилиндров дизелов агрегат. Допълване на портфолиото от задвижвания през март 2021 година с два редови шестцилиндрови дизелови двигателя.

Вижте как изглежда новото BMW 4-Series Coupe >> >> >>

От фирмата обещават по-спонтанни реакции и оптимизирана ефективност на задвижването благодарение на технологията Mild-Hybrid за редовия шестцилиндров агрегат и всички дизелови двигатели. 48-волтовият стартер/генератор подпомага двигателя с вътрешно горене с допълнителна мощност от 11 к.с. Всички дизелови двигатели са вече с двустепенно каскадно свръхпълнене.

За пръв път осемстепенната трансмисия Steptronic ще бъде стандартно оборудване. Опционална осемстепенна трансмисия Steptronic Sport с нова Sprint функция ще се предлага за спонтанно и динамично ускорение. При старта на продажбите интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive ще се предлага при два модела, а от март 2021 година – при четири варианта на модела.

Центърът на тежестта на автомобила е снижен с 21 мм, задната следа е по-широка с 23 мм спрямо новото BMW Серия 3 Седан. BMw се гордее и с хармоничното разпределение на теглото между осите в съотношение 50:50.

Спортното купе може да се похвали със ерийна интеграция на смартфон с Apple CarPlay и вече и с Android Auto, безжична връзка чрез WLAN, изобразяване на информациите на контролния дисплей, на арматурното табло и на опционалния Head-Up дисплей. Налице е и Remote Software Upgrade, който позволява интеграцията на подобрени автомобилни функции и нови дигитални услуги в автомобила „over-the-air“.