Германската марка Opel внедри интелигентни фарове с адаптивна LED матрична технология без отблясъци в най-новото си поколение компактни ванове. По този начин новият пътнически Opel Combo Electric и новият лекотоварен Opel Combo Cargo Electric, както и версиите им с двигатели с вътрешно горене, са първите в съответните пазарни сегменти, които предлагат тази най-съвременна технология. Така се осигурява оптимална видимост през нощта или при лошо време, независимо от сезона и атмосферните условия по време на пътуването.

Вижте новите Opel Combo Electric и Opel Combo Cargo Electric  >>  >>  >>

Интелигентните предни фарове с иновативната светлинна LED матрична система са не само по-безопасни, но и изглеждат добре, тъй като представляват неразделна част от характерната предна част Opel Vizor, която е отличителна за моделите на марката и която прави своята премиера за първи път в Opel Combo Cargo. Светлинната система се състои от 14 индивидуално управляеми LED елемента, по седем от всяка страна.

Opel Combo Cargo Electric

Снимка: Opel

Интелигентните LED матрични светлини на Combo осигуряват ярко осветяване на пътя по време на шофиране, като същевременно позволяват прецизно "изрязване" на другите участници в движението без да ги заслепяват. Интелигентната технология превъзхожда конвенционалните системи за осветление, защото е по-прецизна и по-мощна. Системата е интелигентна и веднага след като автомобилът напусне града, матричните фарове автоматично превключват на дълги светлини.

Дължината и разпределението на светлинния конус непрекъснато се адаптират към условията на шофиране. Когато светлините на друг автомобил бъдат засечени, отделните светодиоди интуитивно се изключват, за да "изрежат" колата от дългите светлини и да избегнат заслепяването на другите водачи. Благодарение на новата технология, шофьорите на Opel Combo могат да разчитат на оптимална видимост на пътя пред себе си. Те могат да шофират с постоянно включени дълги светлини през цялото време и да виждат обекти край пътя, което им осигурява повече време за реакция.

Opel Combo Electric

Снимка: Opel