Третата генерация на Honda HR-V беше подложена на стилов фейслифт, с който японската компания надгражда нейните силни страни като стилен дизайн, енергийна ефективност, съчетана с отлични динамични показатели и съвременни технологии. Това определено ще се хареса на клиентите на компактни SUV. Европейските продажби на фейслифта на третата генерация на Honda HR-V започват поетапно от месец септември, като стартът е във Великобритания. У нас обновеният модел ще направи премиерата си по време на автомобилния салон в София от 18 до 27 октомври.

Вижте обновената Honda HR-V   >>  >>  >>

Обновената Honda HR-V вече ще изкушава потребителите с още по-отчетливо изваяна предна броня, с радиаторна решетка с черен декоративен кант в горната си част и с фарове с потъмнени вътрешни части. Светлинната LED лента отзад, простираща се по пълната широчина на автомобила, също е с леко променен дизайн. Тонираните стъкла са включени в стандартното оборудване за всички нива. За Honda HR-V се предлага нова гама от три възможни цвята - зелен Sage, син Seabed и сив Urban.

Снимка: Honda UK

Промените в интериора на обновената Honda HR-V се изразяват в още по-ергономичен дизайн на централната конзола за удобно безжично зареждане. В кокпита се запазват 7-инчовият дигитален инструментален панел и 9-инчовият сензорен дисплей на мултимедийната система. Патентованата система на Honda с "магически седалки" продължава да бъде актуална и в това издание на модела.

Снимка: Honda UK

Ново специално ниво на оборудване със стъклен покрив

В гамата на обновената Honda HR-V е добавено ново специално ниво на оборудване Advance Plus с ексклузивни стилни детайли и множество опции за персонализация. Новото ниво на оборудване Advance Plus надгражда познатото Advance Style, но добавя ексклузивни трицветни акценти на изпълнената в черно Crystal радиаторна решетка. Оборудването включва комплект 18-инчови алуминиеви джанти и стъклен панорамен покрив.

Снимка: Honda UK

Подобрена управляемост и по-ниски нива на шум

Изживяването зад волана на Honda HR-V става още по-добро, засилена е структурната здравина на автомобила, а шумът и вибрациите са сведени до минимум. Хибридната система e:HEV остава непроменена, предлагайки съвършен баланс между икономия на горивото, ниски вредни емисии и динамични показатели. Както и досега, задвижващата система съчетава 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с вътрешно горене с максимална мощност 107 к.с. и електромотор, като сумарната мощност достига 131 к.с.

Снимка: Honda UK

Прогресивни технологии и висока безопасност

Honda HR-V е оборудвана с обновено приложение My Honda+, което осигурява подобрена свързаност и дистанционни операции с автомобила. В оборудването на Honda HR-V вече е включен и асистентът за подпомагане при движение в задръстване за полуавтономно шофиране при натоварен трафик.

Богатият технологичен пакет за безопасност Honda Sensing осигурява спокойствие на пътя и към него е добавена система от камери с няколко перспективи за още по-добра 360-градусова видимост около автомобила. Системите за активна безопасност са преработени, за да се оптимизира намесата им при всекидневното шофиране.