Любовта към уникалното майсторство, ясната естетика и вечната елегантност обединява Mercedes-Maybach и производителите на сребро и яхти Robbe & Berking. Те споделят амбицията да създават индивидуализирани продукти за ценителите на необикновеното. За да отбележи 150-ата годишнина на фабриката за сребро във Фленсбург, Mercedes-Maybach създаде много изискана лимузина S-клас.

Нейният дизайн е базиран на легендарната яхта Sphinx 12mR, която е построена през 1939 г. и е станала известна като "нощно-синята красота" в историята на ветроходните яхти. Това е първата класическа дървена яхта, която Robbe & Berking реставрира. Това даде началото на яхтената корабостроителница на компанията Robbe & Berking Classics през 2008 г.

Вижте новия Mercedes-Maybach S-клас  >>  >>  >>

Юбилейният седан Mercedes-Maybach S 680 има същата цветова схема като Sphinx, която се състои от двуцветно покритие на боята, комбиниращо морско син металик в горната част и ярко червено в долната част на каросерията. Те са разделени от тънка ивица в бял цвят металик, за да съответстват на бялата линия на яхтата.

Снимка: Mercedes

Интериорът на уникалния Mercedes-Maybach S-клас блести в ексклузивна кожа напа в кристално бяло с диамантени нишки. Седалките, тапицерията, централните панели на вратите и отделението за вещи под централния дисплей са тапицирани с този фин материал. Сивите декоративни шевове се открояват на фона на бялата кожа в избрани зони, кое прави аналогия с платното на яхтата.

Друг елегантен контраст се създава от ексклузивната облицовка от орехово дърво със светло оцветени алуминиеви декоративни лайстни. Те отразяват външния вид на палубата на кораба. Кожените възглавници от напа отзад също са персонализирани. Гладката, триъгълна странична повърхност в сребристо сива перла контрастира с кристално бялата кожа с диамантен горен шев в сиво и щамповане MAYBACH.

Снимка: Mercedes

Дизайнът на възглавниците е закръглен от кантове в сребристо сива перлена напа кожа. Другите акценти в оборудването за максимален комфорт включват електрически комфортни врати отзад, тапицерии на праговете с червено осветени надписи MAYBACH и 4D съраунд звукова система Burmester от висок клас.

Освен това на борда има система MBUX за забавление от висок клас на задните седалки и охлаждащо отделение с две посребрени чаши за шампанско от Robbe & Berking. От 2002 г. чашите на фирмата придават специален блясък на моделите на Mercedes-Maybach. Предлагат се като опция и стават все по-популярни сред клиентите. Този изключителен Mercedes-Maybach S 680 вече е запазен за клиент и следователно не се предлага за продажба.

Снимка: Mercedes

"Подобно на яхтата Sphinx, нашият ексклузивен юбилеен автомобил Mercedes-Maybach S-клас олицетворява майсторство, елегантност и внимание към детайла. Поздравяваме Robbe & Berking за тяхната годишнина и очакваме с нетърпение да продължим успешното си сътрудничество", сподели Даниел Лескоу, ръководител на Mercedes-Maybach.

"Това прекрасно юбилейно бижу е още един знак за приятелството, което отдавна свързва Maybach и Robbe & Berking. Обединени сме и от споделени страсти - майсторство, най-добрите материали и вечно красиви линии, както на пътя, така и на водата, и на масата", каза Оливър Беркинг, управляващ директор на Robbe & Berking.