В завода на BMW в Регенсбург започна производството на кросоувъра Х2. На една поточна линия ще се монтират версии с ДВГ и с електромотор и батерии. По план за един ден заводът трябва да произвежда по 1 000 екземпляра от моделите BMW Серия 1, BMW X1 и BMW X2.

"С производството на BMW X2 и неговия напълно електрически вариант BMW iX2, ние продължаваме да ускоряваме развитието на електрическата мобилност в Регенсбург", казва директорът на завода Армин Ебнер.

Специфичните за модела фарове, свеж поглед върху задните светлини и опционалната осветена бъбрековидна решетка BMW отличават X2 от X1. Новото X2 е и първото компактно BMW, което се предлага с опционални 21-инчови джанти.

Вижте как изглежда BMW X2 >> >> >>

Вътрешността на купета също е станала по-просторна, като има повече място за багаж и за коленете на пътниците отзад.

Извитият централен дисплей се състои от 10,25-инчов информационен дисплей и 10,7-инчов информационно-развлекателен дисплей, сливащи се безпроблемно зад извита стъклена повърхност.

X2 се продава в Съединените щати с два налични задвижвания.

Базовата опция е 2,0-литров четирицилиндров двигател в X2 xDrive28i, осигуряващ 241 конски сили и 400 Нм въртящ момент. Този двигател позволява на кросоувъра да ускори от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди.

Надстройте до X2 M35i xDrive и ще получите по-мощен 2,0-литров агрегат, произвеждащ 312 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди. Двигателят на M35i разполага с по-силен колянов вал, оптимизирано подаване на масло за буталата и други подобрения за подобрена производителност.

Специфична за М изпускателна система добавя отличително ръмжене към изживяването при шофиране. Като странична бележка, X2 M35i xDrive има само 296 к.с. в Европа поради разпоредбите за емисиите.