Основните характеристики на новото седмо поколение на Volkswagen Transporter отдавна са известни, списъкът с модификациите е публикуван, а в Германия дори има конфигуратор с подробни спецификации и цени. Предварителните продажби на новия Volkswagen Transporter в Европа вече стартираха, а пазарната премиера на новото поколение е планирана за първото тримесечие на 2025 година. Цените започват от 36 780 евро за базовата версия.

Единствената загадка остава външният вид на новия модел, за който се знае, че е направен на базата на Ford Transit. Компанията не бърза да го разкрива, като отново дава на публикува само скица със затъмнено изображение на автомобила на фона на предшествениците си. Официалната премиера на новия Volkswagen Transporter ще се състои едва през идния септември на изложението за лекотоварни автомобили и камиони IAA Transportation в Хановер.

Новият Volkswagen Transporter се характеризира с емблематичния дизайн с типичните изчистени форми на предната, страничната и задната част на каросерията. Седмото поколение на Transporter следва уверено стилистичните гени на своите предшественици, представяйки нова интерпретация на успешните традиции. Независимо от гледната точка, външният дизайн на новия Volkswagen Transporter показва ясно, че моделът е наследник на T6.1.

"С изцяло новия Transporter ние пренасяме гените на нашия емблематичен модел в модерната епоха", споделя главният дизайнер на Volkswagen Лекотоварни автомобили Алберт Кирцингер. "Стилистичните детайли в седмото поколение на Bulli следват характерните черти на неговите шест предшественика и са свежа тяхна интерпретация. Това също е част от традициите - всеки нов Volkswagen Transporter е поставял своеобразно ново визуално начало, изграждайки стилистичен мост между дългата история, настоящето и бъдещето на марката. Именно този подход поддържа актуалността на легендарната моделна линия в продължение на над осем десетилетия, превръщайки я в най-успешното семейство ванове в този клас в световен мащаб", допълва Алберт Кирцингер.