Mercedes започна 2024 г. с гръм и трясък, като демонстрира върхови автомобилни технологии на Consumer Electronics Show (CES) 2024 в Лас Вегас. Германският гигант показа новата електрическа G-класа, която може да завива на едно място като танк. Джипът се завърта многобройно на 360 градуса.

Електрическата версия на култовия всъдеход ще започне да се продава по-късно тази година. От Mercedes с гордост заявяват, че това е най-добрата G-класа, която са правили.

Функцията "G-Turn" е истинско технологично чудо, което позволява на SUV да се завърта, без да напуска мястото си. Тази функция се улеснява от четирите електрически мотора, монтирани на всяко колело. Тя се активира чрез бутон на таблото. При включване всяка гума започва да се върти индивидуално, като това създава завиването на място.

Германският автомобилен производител подчертава, че тази функция е специално пригодена за използване извън пътя. Въпреки това е видно, че тя работи и на асфалт.

Електрическата G-класа се отличава и с още няколко аеродинамични подобрения, насочени към максимизиране на пробега.

Повече за техническите спецификации на електрическата G-Класа ще научим, когато моделът дебютира на пазара по-късно през годината. Счита се, че ценовата листа в САЩ ще започне от $139 900.