На Автомобилен салон София 2024 държавата с най-масово присъствие на марки и модели ще е Китай. Именно от автомобилната индустрия на Поднебесната империя можем да очакваме много интересни премиери и експонати, които ще дебютират в рамките на автомобилното изложение в София, което ще се проведе от 18 до 27 октомври. След като ви представихме накратко двете съвсем нови за българския пазар марки Geely и Lynk & Co, сега идва ред на изненадите от другите китайски гиганти - Dongfeng и GWM (Great Wall Motor).

Вижте премиерите на Dongfeng и Great Wall Motor   >>  >>  >>

Dongfeng и неговите подмарки ще покажат цели осем нови модела на Автомобилен салон София 2024. Новият MHERO 1 е луксозен електрически кросоувър, задвижван от четири електромотора с обща мощ от 1088 к.с., който съчетава луксозен интериор, динамично пътно поведение и висока проходимост. DFSK E5 представлява 7-местен SUV с plug-in хибридно задвижване, който е комфортен и икономичен. Автомобилът впечатлява с огромен пробег от над 1100 км с едно зареждане.

Dongfeng E5

Снимка: Dongfeng

DFSK 600 също е 7-местен SUV, задвижван от 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 190 к.с. и автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Електрическият седан Forthing S7 се отличава с нисък разход на електроенергия и предлага пробег от над 420 км с едно зареждане. Очаква се моделът да бъде по-достъпен като цена спрямо други модели в същия клас.

Dongfeng Forthing T5 HEV

Снимка: Dongfeng

Най-продаваният модел от марката Dongfeng на българския пазар е Forthing T5 HEV, който разширява продуктовата си гама, като се ориентира към по-екологични решения за задвижване. Новият Dongfeng T5 HEV има задвижване от типа пълен хибрид, от което се очаква по-добра динамика и същевременно намален разход на гориво.

Новият Forthing V9 HEV представлява 7-местен луксозен миниван, който осигурява обширно вътрешно пространство за комфортни и дълги пътувания. Предлага също богато и луксозно оборудване, които го правят подходящ за дълги преходи. Пикапът на Dongfeng - DF RICH 6, е високопроходим, създаден да бъде верен помощник в работата. Замислен като надежден партньор на достъпна цена.

Dongfeng RICH 6

Снимка: Dongfeng

Новият Aeolus Shine е класически седан за всекидневна употреба, който се предлага в две нива на оборудване и две версии на 1,5-литровия си двигател - със 115 и 190 к.с. Очаква се той да бъде един от най-достъпните модели в класа си на българския пазар.

Може би много от българските фенове се питат колко бързо навлизат новите играчи от далечния изток, какви са реалните им продажби у нас. До момента "Чайна Мотор Къмпани" АД, част от "Авто Юнион" ЕАД, официален партньор и вносител за българския пазар на автомобили с марката Dongfeng, са продали близо 700 коли.

Dongfeng Shine

Снимка: Dongfeng

От своя страна другият китайски гигант GWM (Great Wall Motor) ще очаква гостите на автомобилния салон в зала 3, щанд 3.3 на "Интер Експо Център" с две ключови премиери и нова маркова идентичност. Посетителите ще бъдат сред първите, които ще се докоснат до най-новите модели на марката, сред които премиум plug-in хибридът и флагман на марката WEY 05, премиерния за България и Европа изцяло електрически модел ORA 07, както и фейслифт на една от класиките на марката - Haval Jolion, който е получил нова, впечатляваща визия.

GWM представя обновения Haval Jolion и електрическия фастбек ORA 07

Обновеният компактен модел Haval Jolion е част от доказаната във времето SUV гама на марката GWM. За автомобилния салон София 2024 той пристига с обновена визия. Дизайнерите на марката са променили силуета чрез подчертаване на линии и детайли на автомобила, добавяйки оптични елементи в тъмната гама, което придава дълбочина и изразност. Черните прагове, вежди, релсите на тавана, както и страничните огледала обрамчват непоколебимото лице на Haval Jolion от моделната 2024 г. С промените във външния вид и линията на автомобила, съвсем естествено се постига и подобрение на аеродинамичното му представяне.

Haval Jolion Facelift

Снимка: GWM

Интериорът на автомобила оставя отпечатък върху усъвършенстването усещането за комфорт при шофиране с възможността за пълно адаптиране на позицията на волана. Обновеният Jolion е получил и с нова 7-степенна автоматична скоростна кутия DCT с двоен съединител, която осигурява по-прецизна и бърза смяна на предавките и добавя динамика в съвместната работа с двигателя.

Haval Jolion Facelift

Снимка: GWM

Моделът се предлага с 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател, предно задвижване и възможност за избор между ръчна и автоматична скоростна кутия. Моделът се предлага и с монтирана система LPG за да може да работи на газ пропан-бутан. Важно е да се отбележи, че въпреки по-компактния си размер, междуосието на автомобила от 2,70 метра осигурява достатъчно пространство за пътниците и на втория ред седалки.

Haval Jolion Facelift

Снимка: GWM

Изцяло новата ORA 07 дебютира не само на българския пазар, но и в Европа със своето появяване на Автосалон София 2024. По-рано тази година тя направи световната си премиера в Китай на ексклузивно шоу в централата на компанията в Баодинг. Като втора серия след ORA 03, от изцяло електрическата продуктова линия на GWM, която пристига в България, ORA 07 обогатява продуктовото портфолио със своето ярко присъствие и същевременно подчертава дългосрочния ангажимент на компанията да развива електрическата мобилност.

GWM ORA 07

Снимка: GWM

GWM ORA 07 е изцяло електрически фастбек, който съчетава екстравагантен дизайн, първокласни функции за комфорт и технологии за безопасност. С дължина от почти 5 метра, спортната по характер ORA 07 с 4 врати навлиза в D-сегмента. С дължина 4,87 метра, ширина 1,86 метра и височина 1,50 метра, новият модел с четири врати е един от най-големите седани в този клас.

GWM ORA 07

Снимка: GWM

Новата ORA 07 e проектирана с безрамкови врати и скрити дръжки, оборудвана е с адаптивен електрически заден спойлер и електрическа индукционна врата, а също и с интелигентни автоматични къси/дълги светлини. Новата ORA 07 е снабдена с модерно електрическо задвижване, което съчетава производителност с комфорт и ефективност. Предлага се в четири нива на оборудване и има два размера на батерията - 64 кВтч и 83 кВтч, както и с опция предно или задно предаване, за да отговори максимално добре на индивидуалните предпочитания.

GWM ORA 07

Снимка: GWM

Двата модела Pure и Pro са оборудвани с 64 кВтч батерия, предно предаване, 150 кВт мощност, 340 Нм въртящ момент и пробег до 440 км. Вариантът Pro+ предлага същата производителност, но идва с по-голямата батерия от 83 кВтч, увеличавайки пробега до 570 км, докато ORA 07 GT, захранвана от същата батерия, подчертава динамичната производителност с помощта на задвижване на всички колела AWD и изходна мощност от 408 к.с., 680 Нм въртящ момент и пробег от 520 км. Спринтът от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди доказва, че новата ORA 07 GT е спортен автомобил.

GWM ORA 07

Снимка: GWM

За всички читатели на Dir.bg ще има отстъпка от 20% от цената на билета за автосалона. За да я получат, трябва да влязат в страницата на Eventim.bg - Автомобилен салон София и да въведат промокода: AUTODIR20