Mercedes-Benz ще продължи да повишава цените си, за да издържи на значително по-високите разходи през 2023 г., каза главният финансов директор на автомобилния производител Харалд Вилхелм.

"Ще бъде ли ръстът на цените толкова силен през следващите тримесечия? Ще бъдем малко по-внимателни, но все още трябва да компенсираме увеличенията на разходите", заяви Харалд Вилхелм.

Автомобилният производител Mercedes-Benz прогнозира в перспективите си за годината, че рестриктивната парична политика и инфлацията в някои страни могат да натежат върху потребителското търсене и икономическия растеж, но все пак ще повиши печалбите на групата за цялата година на фона на големия обем на продажби.

Представител на Mercedes-Benz заяви, че приходите се натрупват в резултат на пускането на неговия нов метод за директни продажби и увеличаване на производството с нови модели, идващи на пазара.

Веригата за доставки е забележимо подобрена, твърдят от Mercedes-Benz. Все пак перспективите за сегмента на автомобилите на Mercedes от 12%-14% възвръщаемост на приходите от продажби на предишното ниво остават непроменени, но имотите, машините и оборудването, както и разходите за научноизследователска и развойна дейност ще се повишат, казаха от компанията.

Компанията Mercedes-Benz започна предпазливо началото на годината на фона на предупрежденията за забавяща се икономика, но беше малко по-оптимистична през април, когато пазарите в САЩ и Китай показаха признаци на възстановяване.

Снимка: Mercedes-Benz