Mercedes-AMG пусна атрактивен специален модел Limited Edition за спортния хечбек A 45 S 4Matic+. Новият модел има допълнително оборудване на стойност 28 000 лева и вече може да се поръча. Пускането на пазара ще се състои през април, а моделът ще остане до края на 2024 година.

Вижте новия Mercedes-AMG A45 S 4Matic+ Limited Edition  >>  >>  >>

Новият модел Mercedes-AMG A45 S 4Matic+ е оцветен в ексклузивния зелен цвят Hell Magno, вдъхновен от пистата "Нюрбургринг", наричана "Зеленият ад". Зеленият цвят е особено впечатляващ и преди не беше достъпен за компактния клас. Има и фолио с логото на AMG и голям надпис A 45 S на вратите, а на предния капак гордо стои гербът на AMG.

Снимка: Mercedes

Ограниченото издание Limited Edition се движи върху матово черни 19-инчови ковани джанти AMG в дизайн със седем двойни спици, които са запазени за лимитираното издание. Жълтото като контрастен цвят подчертава спиците и ръбовете на джантите. За да съответстват на цвета на колелата, спирачните апарати на високопроизводителната спирачна система AMG са оцветени в лъскаво черно и имат бели лога AMG. Изисканите детайли включват ексклузивната капачка на резервоара с логото на AMG и светлинния проектор, който осветява герба на AMG върху пътя, когато влизате и излизате от автомобила.

Снимка: Mercedes

Новият Mercedes-AMG A45 S 4Matic+ Limited Edition се предлага в три пакета на оборудване, които допълнително подобряват визията на автомобила. Пакетът AMG Night I има впечатляващи дизайнерски елементи в черно и гланцово черно, които подчертават изразителния характер на автомобила. Включени са предният сплитер, корпусите на външните огледала и спойлерите. Топлоизолиращите тонирани повърхности на прозорците от B-колоната допълват пакета.

Пакетът AMG Night II включва черна матова лента и многобройни потъмнени детайли, които привличат вниманието върху колата. Пакетът AMG Aerodynamics е разработен в аеродинамичния тунел и включва специални допълнителни части и фиксирано задно крило AMG. Заедно те увеличават контактното налягане и подобряват характеристиките на шофиране при високи скорости.

Снимка: Mercedes

Интериорът на Mercedes-AMG A45 S 4Matic+ Limited Edition също е с отличителен дизайн. Седалките AMG Performance са покрити в черно с комбинация от изкуствена кожа Artico и микрофибър Microcut. Жълтите декоративни шевове в седалките, панелите на вратите и арматурното табло създават атрактивен контраст. Това важи и за бродираните емблеми с надпис 45 S в предните подглавници.

Ефективният волан е тапициран в кожа и микрофибър Microcut с жълти декоративни шевове. Алуминиевите декоративни елементи с десен AMG и жълт надпис AMG добавят допълнителни акценти към интериора. Праговете на вратите също демонстрират внимание към детайла. Те носят дизайн на шарка AMG в черно и осветяват логото на AMG в жълто. Подовите стелки AMG с надпис 45 S и декоративни шевове в жълто допълват интериорните подобрения.

Снимка: Mercedes

Под предния капак на Mercedes-AMG A45 S 4Matic+ Limited Edition е поставен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност от 421 к.с. и въртящ момент от 500 Нм като при стандартния модел A45 S. Мощността се предава към четирите колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия и променлива система AMG Performance 4Matic+, което позволява на компактния спортен автомобил да спринтира от място до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост е ограничена до 270 км/ч. Освен с голяма си производителност, новият Mercedes-AMG A45 S 4Matic+ Limited Edition впечатлява със своята спонтанна реакция при старта.

Снимка: Mercedes

Променливото задвижване на четирите колела AMG Performance 4Matic+ с контрол на въртящия момент има значителен принос за динамичното изживяване при шофиране. Задвижването на задната ос съдържа два електронно управлявани многодискови съединителя. Всеки от тях е свързан към задвижващ вал на задния мост. Това означава не само, че задвижващата сила може да се разпределя променливо между предния и задния мост, но и селективно между лявото и дясното задно колело.