Maserati представи вълнуващото MC20 Notte - първото ограничено издание на своя суперспортен автомобил MC20, роден да се състезава на пистата и отгледан да се фука на пътя. Новото издание MC20 Notte Edition празнува смелия дух, който винаги е тласкал марката с тризъбеца напред, от деня, в който Maserati за първи път се състезава в една от най-легендарните надпревари досега.

Вижте как изглежда уникалното Maserati MC20 Notte  >>  >>  >>

Maserati MC20 отбелязва завръщането на марката към корените на суперспортните автомобили и съчетава състезателен дух и изискан лукс. Сега моделът става по-близо до своята състезателна душа с Notte Edition - ексклузивна серия от 50 бройки в световен мащаб, чийто дизайн е предизвикан от мистичната и интензивна сила на тъмнината. Това свирепо ревящо създание, задвижвано от двигателя V6 Nettuno, е замислено да съблазни естетически и да подобри своят всепризнат имидж.

Снимка: Maserati

Черпейки вдъхновение от хипнотизиращия свят на състезанията, екипът на Maserati Fuoriserie за коли по поръчка в ограничена серия си сътрудничи с Андреа Бертолини, пилот на Maserati и бивш световен шампион от сериите GT, за да разработят каросерията MC20 Notte.

Екстериорът му се превръща от лъскав черен нюанс в магнетичен матов оттенък, наречен Nero Essenza (черна есенция). Модеълт е готов да свети в тъмното, благодарение на докосването на пистовия хищник Бертолини. Тризъбеца, страничните лога и подписа на Maserati блестят от сребърно до матово бяло злато, припомняйки славните времена на марката в моторните спортове.

Снимка: Maserati

Залепени за асфалта, 20-инчовите матово черни джанти тип клетка за птици се отличават с акценти в матово бяло и златисто, докато спирачните апарати са черни. Отвътре Maserati MC20 Notte разполага с електрически спортни седалки в тапицерия от алкантара в черно и сиво с жълти шевове, които се регулират в шест посоки.

Непогрешимият тризъбец е на облегалката за глава, а спортният волан от алкантара има вложки от карбонови влакна. Ексклузивна метална плоча, прославяща Maserati MC20 Notte Edition, заедно с отличителен подпис UNA DI 50 (един от 50) е поставена между двете облегалки за глава.

Снимка: Maserati

"Fuoriserie на италиански означава "изработен по поръчка" и нашата програма за персонализация на Maserati е замислена да създава единствени по рода си скулптури на колела за нашите клиенти. Maserati MC20 Notte празнува тръпката от състезанията и очарованието на нощта, комбинирайки върховно представяне и италианска елегантност с нотка мистерия на нощния свят. Това е първото ограничено издание на Maserati MC20 и е посветено на колекционерите на суперспортни автомобили и ентусиастите на пистите", каза Клаус Бусе, ръководител на дизайна на Maserati.

Снимка: Maserati

След предварителен преглед само за членовете на клуба Maserati Tridente, новото MC20 Notte вече е достъпно по целия свят и бъдещите му собственици ще бъдат поканени да изпитат тръпката от шофирането на Maserati на писта, за да им позволи да се насладят на усещането от новия изключителен модел на "Тризъбеца".

За да отпразнуват представянето на Maserati MC20 Notte Edition, глобалният посланик на марката Дейвид Бекъм и пилотът Андреа Бертолини са звездите в увлекателно кратко видео, където ослепителното Maserati MC20 на Бекъм се трансформира в ново състезателно създание, пламтящо през нощта из града и на състезателната писта.