Официалното представяне на пазара на първия модел на компанията, който ще бъде предлаган и в напълно електрическа версия, е планирано за следващата година.

Компанията Maserati, която през миналата година отново "се върна на пътя" на оперативната печалба, е част от автомобилостроителната корпорация Stellantis.

Италианският производител обещава до 2025 г. да пусне на пазара напълно електрически версии на всичките си луксозни спортни автомобили. Всяко електрическо Maserati ще носи означението Folgore.

Електрическото задвижване на новия модел (GT) ще бъде заимствано от технологията, която е използвана при електрическите болиди, които се състезават във "Формула Е". През следващата година Maserati ще се включи в автомобилния шампионат за болиди с електрическо задвижване.

На пазара ще бъдат пуснати автомобили от новия модел Gran Turismo и с 6-цилиндрови, и с 12-цилиндрови двигатели с вътрешно горене. Ще бъдат представени две версии на модела - с мощност от 490 и от 500 конски сили, се казва в съобщение на Maserati.

Стартовата цена и на електрическите версии на Gran Turismo, и на тези, които са с двигатели с вътрешно горене, ще бъде 200 000 евро.