Само преди месец Rimac Nevera постави рекорд за най-бърз сериен автомобил, достигащ от 0 до 400км/ч. Днес този рекорд вече е остарял. По-стара хиперкола успя да детронира електрическия звяр, тъй като Koenigsegg с радост съобщава, че Regera е подобрила рекорда с повече от секунда.

На Rimac Nevera трябват 29,94 секунди, за да може моделът да ускори от 0 до 400 км/ч. На Koenigsegg Regera обаче са необходими 28,81 секунди.

Шведската марка не е непозната в поставянето на рекорди, тъй като използва Regera през 2019 г., за да ускори от 0 до 400 км/ч и после пак до нула за 31,49 секунди.

"И така, защо да поставяте тези нови рекорди с кола, която отдавна е извън производствената линия? Защото може! Защото тя все още е кралят, който царува върховно в днешния супер конкурентен автомобилен пейзаж и това е нещо, което трябва да се отпразнува с нов рекорд", казват от Koenigsegg.

Но чакайте, има още. Regera вече е и рекордьор за най-бързо шосейно превозно средство, което достига 402 км/ч и след това спира, отнемайки само 29,6 секунди.

Умопомрачителните способности за ускорение и спиране на хиперавтомобила, пуснат първоначално през 2015 г., бяха измерени от Racelogic.