Вътрешни проучвания на Alfa Romeo показват, че клиентите на италианската марка не искат гигантски дисплеи и екрани, които се простират от единия ъгъл на таблото до другия. Пред британското издание Autocar, шефът на италианския автомобилен производител Жан-Филип Импарато каза, че бъдещите модели няма да получат големи екрани.

"Разбира се, уважавам това, което Mercedes прави със своите цифрови технологии, но клиентите на Alfa Romeo не търсят информационно-развлекателни екрани с ширина метър в техните автомобили или 200 дигитални асистиращи системи за включване и изключване", заяви Импарато. Той допълни, че типичният клиент на Alfa Romeo не се интересува какво ще е времето след три седмици, тъй като просто иска да кара колата.

В кокпита на Alfa Romeo Giulia има 8,8-инчов сензорен дисплей и 12,3-инчов цифров инструментален панел.

Снимка: Alfa Romeo

Импарато спомена, че инструменталният панел с двоен екран ще остане, допълнен от голям проекционен дисплей. Според стандартите за 2023 г., екраните, предлагани от Alfa Romeo са малки, като се има предвид, че Giulia и Stelvio имат 8,8-инчови дисплеи, докато Tonale получава 10,25-инчов сензорен екран на мултимедийната система.

И трите автомобила разполагат с 12,3-инчов дигитален инструментален панел. Четвъртият модел, който все още не е назован, е планиран да излезе през следващата година като малък кросоувър, който ще бъде и първият изцяло електрически модел на марката.

Alfa Romeo Giulia

Снимка: Alfa Romeo