Бестселърите на американската марка Jeep - Renegade и Compass, получиха ново попълнение към гамата си със специалното издание North Star. Специалната серия е предназначена да отбележи достигането на 1 милион бройки Renegade и Compass, продадени в Европа до края на 2024 г. от пазарната им премиера в региона. Серията North Star представлява стилен вариант, който перфектно въплъщава духа на приключенията, с които марката Jeep е известна навсякъде по света.

Вижте юбилейните модели на Jeep Renegade и Jeep Compass  >>  >>  >>

"Jeep Renegade и Jeep Compass са основни стълбове на глобалния успех на марката, особено в Европа, където те я издигнаха до нови висоти. Достигайки заедно един милион продадени броя в Европа, тези два модела имат силен принос за присъствието на марката Jeep в региона, завладявайки стотици хиляди нови фенове през последните години", каза Ерик Лафорж, ръководител на Jeep в Европа.

Jeep Renegade и Compass North Star

Снимка: Jeep

Специалното издание North Star е позиционирано в рамките на иновативната моделна гама, предназначена да задоволи потребителските предпочитания съобразно нуждите им. Версията North Star се намира стратегически между нивата на оборудване Altitude, известно със своя функционален дизайн, и Summit, което въплъщава най-високото ниво на комфорт.

Юбилейната версия North Star се отличава с уникална комбинация от стил и изтънченост, предлагаща по-рафинирана естетика и подобрени функции, които надскачат тези в стандартните нива на оборудване. Моделите съчетават елементи на високо качество и практичност, което ги прави завладяващ избор за тези, които търсят баланс между рационалност и привлекателност.

Jeep Renegade North Star

Снимка: Jeep

Специалното издание North Star ознаменува двата емблематични модела, като надгражда върху стълбовете, които са довели до техния успех. Новите Jeep Renegade и Jeep Compass се открояват чрез техните определящи характеристики в унифициран и неподражаем пакет, очертавайки се като перфектната комбинация от здравина, стил и чист дух на легендарната американска марка Jeep.

Здравината остава основна характеристика в новото специално издание North Star. Това се подчертава от въвеждането на нови седалки, изработени от иновативен материал с висока устойчивост, който предлага издръжливост до три пъти по-голяма от стандартната тъкан, използвана в салона на Altitude.

Jeep Compass North Star

Снимка: Jeep

За Compass това включва както плат, така и синтетична кожа, докато Renegade разполага с изцяло издръжлив и дълготраен плат. Стилът заема централно място в нивото North Star, поддържайки емблематичната и отличителна естетика както на Compass, така и на Renegade. Дизайнът е решен в изтънчена двуцветна цветова схема. В тапицерията преобладава черният цвят, което подчертава уникалните детайли на това издание, като алуминиеви джанти, както и интериорни и екстериорни елементи.

Jeep Renegade North Star

Снимка: Jeep

Специалният стикер на капака служи както за естетически, така и за практични цели, като намалява слънчевите отблясъци за водача. В допълнение на черното идва специален цвят на боята, наречен Technogreen - тъмнозелен металик. Този нюанс безпроблемно се комбинира с черните акценти отвън и се пренася в интериора по по-фин начин. Например, зелени акценти могат да се видят върху тапицерията на таблото и в плата с контрастни шевове, подобрявайки цялостната визуална хармония.

Jeep Compass North Star

Снимка: Jeep

Духът на Jeep остава пълна характеристика във всички нива на марката. Във версиите North Star, моделите Compass и Renegade демонстрират уникални елементи, които отразяват същността на Jeep на открито. Една такава характеристика е стандартният люк с две стъкла, завършен в черно, за да контрастира с нюанса Technogreen. Този люк въплъщава дългогодишния ангажимент на марката към приключенията, подчертавайки отдадеността на Jeep да осигури изживяване на открито, което засилва усещането за свобода.

Jeep Renegade и Compass North Star

Снимка: Jeep

Специалната серия North Star може да се похвали и с набор от други отличителни характеристики, предназначени да подобрят стила и функционалността. Елегантните релси на покрива предлагат допълнителна товароносимост, докато LED фаровете за мъгла осигуряват ясна видимост при предизвикателни условия.

Черни лога и специални емблеми подчертават уникалната идентичност на специалното издание, допълнена от защитено стъкло, което добавя нотка на изтънченост. Новите 18-инчови черни джанти на Compass и 17-инчовите джанти на Renegade осигуряват смел, динамичен външен вид, допълнително подчертан от усъвършенстваните предни и задни сензори за паркиране и асистента за успоредно и перпендикулярно паркиране, които опростяват маневрирането в тесни пространства.

Jeep Renegade и Compass North Star

Снимка: Jeep

И двата нови модела Compass и Renegade в изданието North Star са оборудвани с хибридно задвижване. Серията North Star обхваща най-новите технологии и предлага само 48-волтови хибридни и Plug-in хибридни варианти 4xe. Този подход подчертава отдадеността на Jeep към напредъка на устойчиви и екологични решения и отразява ангажимента за намаляване на вредното въздействие върху околната среда, като подчертава загрижеността на марката към природата.

Jeep Compass North Star

Снимка: Jeep

Серията North Star представлява далновидна визия, където авангардната хибридна технология заема централно място, съобразявайки се с глобалните тенденции към по-голяма устойчивост и ефективност. Този стратегически ход демонстрира лидерството на Jeep в интегрирането на модерни технологии, като същевременно продължава да предоставя производителността и надеждността, с които марката е известна. Поръчките за двете специални серии ще бъдат отворени в края на 2024 г.