Hyundai Motor показа изцяло новата спортна версия на електрическата KONA, която носи добре познатото име N Line. Най-продаваният електрически автомобил на Hyundai сега изглежда още по-спортен. Това ще бъде първият електрически Hyundai, който получава спортната версия N Line, разширявайки допълнително широката гама от опции за клиентите, които искат да преминат към изцяло електрическа мобилност.

Вижте как изглежда новият Hyundai KONA Electric N Line  >>  >>  >>

Новият Hyundai KONA Electric N Line демонстрира спортен и динамичен дизайн, запазвайки впечатляващата производителност и голям пробег на електромобила. Клиентите, които ценят стила, устойчивостта и най-доброто в класа вътрешно пространство, предлагано от изцяло новата KONA, сега могат допълнително да персонализират най-продавания SUV на Hyundai.

Снимка: Hyundai

Основните дизайнерски елементи, характерни за KONA Electric N Line включват по-агресивни брони както отпред, така и отзад, стилни странични прагове и набор от специални 19-инчови алуминиеви джанти с N Line дизайн, предназначени да подчертаят спортния външен вид на модела. Екстериорът е допълнително украсен с емблемата N Line, подчертаваща дръзкия външен вид на модела, както и от гланцови черни странични огледала, а като опция се предлага двуцветен черен покрив.

В кокпита новият Hyundai KONA Electric N Line разполага със спортни седалки с лого N Line и червени контрастни шевове, специален волан N Line, метални педали, черен таван и седалки N Line с червени контрастни шевове, създаващи завладяваща и динамична среда на шофиране. Още червени детайли на волана и арматурното табло допринасят за уникалната естетика на интериора на N Line.

Снимка: Hyundai

Производството на новия Hyundai KONA Electric N Line е планирано за февруари 2024 година и се очаква да се появи по европейските дилъри през пролетта. Лансиращият цвят е Serenity White Pearl, който в съчетание с черния покрив Abyss Black Pearl поставя началото на една смело и стилно преживяване в електрическия SUV сегмент.

Версията N Line вече е налична за всеки вариант на задвижване на изцяло новата KONA, трансформирайки KONA N Line в гъвкава и вълнуваща опция. Клиентите на Hyundai вече могат да се насладят на спортните и отличителни функции на N Line, независимо дали избират двигател с вътрешно горене, хибрид или изцяло електрически автомобил. В България моделът се предлага от официалния дилър на Hyundai - "Индустриал Комерс".

Снимка: Hyundai

Новият електрически кросоувър Hyundai KONA Electric се предлага с два варианта на батерии - с капацитет 48,4 кВтч и с 65,4 кВтч. Батерията с капацитет 48,4 кВтч осигурява пробег до 377 км при комбиниран разход на енергия от 14,6 кВтч/100 км, а батерията с капацитет 65,4 кВтч осигурява до 514 км със съответно разход от 14,7 кВтч/100км. И в двете си версии времето за зареждане от зарядна станция над 100 кВт от 10% до 80% отнема 41 минути.

Дори и в стандартното си оборудване, новият Hyundai KONA Electric предлага най-новите технологии, включително система за следене на обекти при паркиране с функция за превенция на сблъсък отпред и отзад, система за автономно шофиране по магистрала и система за активно поддържане на лентата.