Южнокорейската компания Hyundai Motor представи новото семейство на модела i30 с модернизиран дизайн, усъвършенстван комфорт и подобрени динамични характеристики. Клиентите на новия Hyundai i30 имат богат избор от гамата на модела с варианти хечбек, фастбек и комби, както и спортна версия N Line.

Вижте гамата на Hyundai i30 - хечбек, фастбек, комби и N Line  >>  >>  >>

Новият Hyundai i30 е оборудван с подобрени технологии за свързване и функции за комфорт. Това не само прави i30 по-конкурентоспособен в своя клас, но и предоставя повече стойност на клиентите.

Hyundai i30 Fastback

Снимка: Hyundai

През 2007 година на пазара беше пуснато първото поколение на Hyundai i30. През 2011 г. дебютира второто издание, а в края на 2016 г. се появи и третото поколение, което беше модернизирано четири години по-късно. Сега Hyundai показва нов модел с актуализиран екстериор и интериор, като добавя по-смел дизайн към списъка от положителни характеристики. Екстериорът е незабавно разпознаваем по отчетливата му предна част и елегантната задна част.

Отпред дизайнът на радиаторната решетка и корпусите на фаровете за мъгла са преработени. В задната част на вариантите хечбек и комби, хромираният елемент на задната броня има по-ъгловат вид. LED фаровете и задните LED светлини вече са част от стандартното оборудване на автомобила. Моделът разполага и с нов дизайн на 16-инчови алуминиеви джанти. Новият Hyundai i30 ще се предлага в 12 екстериорни цвята, седем от които са нови.

Hyundai i30 Wagon

Снимка: Hyundai

Актуализацията на дизайна продължава и в интериора на Hyundai i30. Върху таблото е нанесена специална боя, за да стане по-приятна и гладка на допир, а централната конзола е боядисана в лъскаво черно. Черният интериор може да бъде съчетан с четири модерни тапицерии на седалките: изцяло плат, плат и кожа, изцяло кожа, както и велур и кожа. За надграждането на дизайна Hyundai i30 N Line е получил още по-спортни естетически елементи.

Това се проявява с по-смелия дизайн на предната решетка. Тройни хоризонтални линии в червено украсяват интериора от кожа и текстилен велур. Веднъж напълно черен, тъмен метален акцент е добавен към вложките на страничните отвори на предната броня за Hyundai i30 N Line. Новите странични екстериорни прагове се предлагат с тъмна метална вложка. Клиентите могат да избират между нови 17-инчови и 18-инчови алуминиеви джанти от серията N Line с нов дизайн.

Hyundai i30 N Line

Снимка: Hyundai

Технологиите за свързване в новия Hyundai i30 предлагат на клиентите по-практични възможности. Новите функции включват стандартен 4,2-инчов цветен LCD клъстер, три USB порта тип C за зареждане отпред и отзад, актуализации на карти онлайн и опционален 10,25-инчов напълно дигитален инструментален панел пред водача.

Новият Hyundai i30 дори и в стандартното оборудване разполага с повече функции за безопасност Hyundai Smart Sense. Асистентът за избягване на челен сблъсък помага за откриване и избягване на потенциални инциденти пред автомобила. За по-безопасно шофиране по магистрали, асистентът за поддържане на лентата държи автомобила в текущата лента на движение, а интелигентният асистент за ограничаване на скоростта предупреждава водача със звукови и визуални сигнали, когато автомобилът превиши ограничението на скоростта.

Hyundai i30 Fastback

Снимка: Hyundai

Системата за превозно средство идващо отзад предупреждава водача, ако задната врата е отворена по време на пътуването със съобщение на дисплея на водача. Клиентите имат възможност да допълнят безопасността си с асистент при завиване наляво на кръстовища. Друга опционална система - асистент за шофиране по магистрала, поддържа разстоянието на автомобила от другия отпред, автоматично регулира скоростта според ограничението и около завоите, като го поддържа в текущата лента на движение.

Новият Hyundai i30 е проектиран да бъде автомобил, подходящ за всеки потребител и е допълнен с още повече функции, допринасящи за комфорта на клиентите. Добавени са LED светлини към интериора и багажника за по-добра осветеност. Предните и задните сензори за паркиране, които предупреждават за разстоянието при паркиране, са включени като стандартно оборудване. По този начин водачите са предупредени, ако бъде открито препятствие, когато автомобилът се движи напред или назад с ниска скорост.

Hyundai i30 Fastback N Line

Снимка: Hyundai

За да подобрят горивната ефективност, клиентите могат да изберат задвижване с 48-волтова мека хибридна система. Тази система поддържа двигателя с вътрешно горене чрез добавяне на електроенергия през различните етапи на шофиране, като стартиране на двигателя, ускоряване и рекуперация.

Стартът на производството на новия Hyundai i30 е планирано за началото на април 2024 година. Новият модел ще се произвежда в завода на Hyundai в Носовице, Чехия. В България моделът се очаква в средата на 2024 година и ще се предлага от официалния дистрибутор на Hyundai - "Индустриал Комерс Ко".