По случай 125-ата годишнина на FIAT и също така символично на рождения ден на маестро Джорджо Армани, беше обявено важно партньорство между марките Giorgio Armani и FIAT. Двете световно признати италиански марки, които вече си сътрудничиха през 2020 г. с пускането на ексклузивния модел 500e, обединиха усилията си, за да създадат това, което може би е най-добрият израз на щампата "Произведено в Италия" (Made in Italy) на четири колела.

Вижте FIAT 500e Giorgio Armani в тъмнозелен и керамичен цвят  >>  >>  >>

Дизайнерският модел 500e Giorgio Armani е първият случай в историята, в който две световноизвестни икони, които олицетворяват италианските дизайн, стил, майсторство, изобретателност и успех по света, се събират, за да създадат истинска модерна класика. Новият FIAT 500e Giorgio Armani е кола, която трябва да се носи, а не да се кара и е почит към майсторството на стилистичния център на FIAT в Торино и на Armani.

Снимка: FIAT

Дизайнерите на двете компании работиха ръка за ръка в продължение на месеци, за да обединят духа на всяка от марките в едно произведение. Същото внимание към детайла и грижа за материалите, цветовете и стила е вложено в него като в нова кола или нова модна колекция.

Сега FIAT и Giorgio Armani излязоха на модния подиум заедно на La Pista 500 с новия 500e Giorgio Armani. Това ниво на майсторство, обработка и детайли рядко се срещат в този сегмент, но са стандарт в новия FIAT 500, който олицетворява италианското превъзходство. Тези характеристики придобиват още по-голямо значение и стойност, защото са разработени в сътрудничество с най-великото име в италианската мода.

Снимка: FIAT

Новият 500e Giorgio Armani се предлага във версия хечбек, отразявайки както несравнимата елегантност на Giorgio Armani, така и изразявайки дръзката индивидуалност на FIAT 500e. Моделът се произвежда с гордост в завода на FIAT Mirafiori в Торино.

За новия FIAT 500e Giorgio Armani са създадени два уникални и ексклузивни цвята - тъмнозелено Micinalised - съвременен и технически цвят, който силно отразява стила и вкуса на Giorgio Armani, и керамично Greige - много изтънчен и изискан цвят. Този нюанс, изобретен от Армани, съчетава сиво и бежово, давайки началото както на тона, така и на уникалното му име.

Снимка: FIAT

В екстериора италианските дизайнери се стремят да намалят контрастите и декорациите, за да постигнат по-монохроматичен ефект - изчистен и в съответствие със стила на Армани. Основната характеристика на екстериора са джантите, които са специално проектирани да представят логото GA на Giorgio Armani в макро мащаб.

Те се превръщат в звездите на автомобила и го отличават отдалеч. Специфичният дизайн подчертава силното партньорството, като същевременно подобрява аеродинамичните характеристики поради леката 3D повърхност. Топлият полиран двутонен анодизиран ефект и леките странични канали го правят много изискан.

Снимка: FIAT

Интериорът демонстрира прецизната изработка с двойни шевове и триизмерни шарки върху централните вложки на седалките, които напомнят за класически шивашки техники. Материалите във вътрешността на автомобила са елегантни и с най-добро качество. Те могат да бъдат комбинирани с иновативни и технически решения, като например лазерно полирания дървен акцент, който покрива вложката на таблото.

Таблото е толкова меко и обгръщащо като луксозна тъкан или да бъдат съчетани с типично занаятчийски решения като сложната бродерия. Новият FIAT 500e Giorgio Armani се отличава с логото на миланския майстор върху колелата и седалката, докато подписът на италианския стилист се появява на арматурното табло, вътрешността на вратата и задния прозорец. Автомобилът е оборудван с изцяло LED фарове и стъклен покрив.

Снимка: FIAT

Новият FIAT 500e Giorgio Armani се предлага с първокласна аудиосистема JBL, 7инчов TFT инструментален дисплей пред водача, 10,25-инчов сензорен екран на навигационната система, DAB радио и безжична връзка на смартфон чрез CarPlay или Android Auto. Новият FIAT 500e Giorgio Armani се предлага с електрически мотор с мощност от 118 к.с., с автономен пробег до 320 км в комбинирания цикъл по WLTP.

Той е оборудван с най-модерните системи за подпомагане на водача и се предлага със система за автономно шофиране от ниво 2. В съответствие с мисията на FIAT да популяризира щампата "Произведено в Италия" на глобално ниво, лимитираното издание на FIAT 500e Giorgio Armani ще се продава в Европа, Северна Америка, Близкия изток, Африка, Япония и Австралия от 2025 година.