Двукратният шампионът във Формула Е и посланик на марката DS Automobiles - Жан-Ерик Верн получи удоволствието да седи зад волана на новия DS 7 E-Tense 4x4 360. Щастливият млад баща замени своя досегашен автомобил DS 4 E-Tense 225 със специален хибриден кросоувър DS 7 E-Tense 4x4 с мощност от 360 конски сили. Външният вид на семейната придобивка е персонализиран от дизайнерското студио на DS в Париж и е подчертан от уникален стил във външността.

Вижте как изглежда специалният DS 7 E-Tense 4x4 360  >>  >>  >>

Индивидуалният облик на екстериора е дело на експертните екипи на марката DS Automobiles, които са се постарали да следват насоките на пилота, създавайки уникален външен дизайн в търсене на изискана хармония. Проектирането на персонализацията започва в ателиетата на дизайнерското студио на DS в Париж, а същинската работа по реализацията на дизайна е извършена в работилниците на спортното подразделение DS Performance.

DS 7 E-Tense 4x4 360

Снимка: DS Automobiles

Двуцветното изпълнение на лаковото покритие, познато от концептуалните разработки DS Aero Sport Lounge и DS E-Tense Performance, са съчетание от деликатен матово сив нюанс и блестящо черен лак, който преминава от покрива към капака на двигателя. Матовото сиво със сатенени нюанси на металик и минерали на свой ред се използва в лаковото покритие на цялата предна част на каросерията и постепенно прелива назад под формата на ивици, отстъпвайки място на стандартното сиво лаково покритие, предлагано за всички клиенти на DS 7 E-Tense 4x4 360.

Цялостният визуален ефект е подчертан и от фините графични щрихи върху предната броня, напомнящи за светлинната графика DS Light Veil, при която дневните светлини прозират през полупрозрачното лаково покритие на каросерията. Със своето леко контрастно изпълнение, тези графични ивици изразяват динамичното излъчване на предната част на DS 7 E-Tense 4x4 360.

DS 7 E-Tense 4x4 360

Снимка: DS Automobiles

Индивидуалното изпълнение се откроява и с детайли като корпусите на външните огледала, оформени със същото съчетание от два вида материали и лакови покрития - в сиво и в черно с матова и с блестящо гладка повърхност. Впечатлението за динамика е подчертано с последователното наслояване на графични ленти и ивици върху контурите на каросерията, които създават ефект на устрем и скорост чрез специфичното съчетание на цветове и материали.

Ексклузивният дизайн придобива завършен вид с детайли като емблемата JEV - инициалите на Жан-Ерик Верн (Jean-Eric Vergnе) на предния капак и JEV 25 - състезателният номер на пилота, свързан и с рождената му дата на предните врати - 25 април 1990 г.

DS 7 E-Tense 4x4 360

Снимка: DS Automobiles

DS 7 E-Tense 4x4 360

Снимка: DS Automobiles

Уникалното по рода си изпълнение на DS 7 използва за задвижване plug-in хибридна система с мощност от 360 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч е едва 5,6 секунди, а автономният пробег на изцяло електрическа тяга достига 57 км в комбиниран цикъл според стандарта WLTP.

"Уникалното изпълнение на DS 7 E-Tense 4x4 360 е резултат от сътрудничеството между екипа на DS Performance и нашите колеги от дизайнерското студио на DS в Париж. Специалният модел е създаден специално за посланика на марката и двукратен шампион във Формула Е Жан-Ерик Верн и въплъщава връзката между състезателната писта и реалния живот, превръщайки се в символ на страстта към автомобила", сподели Еудженио Францети, директор на DS Performance.

DS 7 E-Tense 4x4 360 и Жан-Ерик Верн

Снимка: DS Automobiles

"Работихме върху създаването на повърхности с двуцветно и двукомпонентно като материали изпълнение, които да добавят допълнително динамично излъчване. Така стигнахме до комбинацията от матовото лаково покритие със сатенен металик ефект в контраст с дълбочината на стандартното сиво лаково покритие на модела. Въпреки уникалността на специално създадения за Жан-Ерик Верн вариант на DS 7 E-Tense 4x4 360, този проект е и интересна възможност и творческо предизвикателство, резултатите от което може да се превърнат в част от нашите бъдещи разработки", каза Венсан Лобри, директор цветове, материи и изпълнения в DS Automobiles.